Menu

Poreska uprava Brčko prilagodila rad novonastaloj situaciji zbog korona virusa Istaknuto

PORESKA UPRAVA 642x336Kao i druge institucije u Brčko distriktu i brčanska Poreska uprava je preduzela mjere s ciljem sprečavanja širenja korona virusa.

Odluke donesene od strane menadžmenta Poreske uprave stupaju na snagu od danas.

 

Direktor Poreske uprave Miodrag Trifković poslao je poruku svim građanima, da u prostorije ove ustanove ne dolaze bez prijeke potrebe i u velikom broju.

 

U zgradu će se puštati samo po jedno lice, a pomjeren je i rok za podizanje Rješenja o porezu na nekretnine.

 

„Donio sam jutros odluku da se rok za podizanje rješenja o porezu na nekretnine pomjeri na 1. maj. Takođe, svi oni koji žele da ovjere ugovor mogu doći od 1. maja, osim u hitnim sitaucijama“, rekao je Trifković.

 

Trifković je dodao i da Poreska uporava neće biti u prilici da primi sve građane, jer će raditi sa 30 % smanjenim kapacitetom radnika, kao i da će se poreska uvjerenja izdavati samo u hitnim slučajevima.

 

Osvrnuo se i na primjetan problem, koji se pojavio u ovoj vanrednoj situaciji, a to je izbjegavanje izdavanja fiskalnih računa.

 

„Poreska uprava će, u skladu sa svojim nadležnostima, uputiti sve inspektore na teren, jer i mi imamo informaciju da se ova situacija zloupotrebljava, a svi oni koji ne budu izdavali fiskalne račune i ne budu slali svoje izvještaje u Poresku upravu, biće kažnjeni“, rekao je Trifković.

 

Trifković je podsjetio da je maksimalna kazna za neizdavanje računa za preduzetnika je 500 KM, za pravno lice 3.000 KM, te odgovorno lice u pravnom licu 1.000 KM.

 

(radio brcko)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com