Menu

Nastavnik IX osnovne škole iz Maoče donirao maske JZU "Zdravstveni centar" Brčko Istaknuto

 

Danas je realizirana još jedna od aktivnosti u borbi protiv pandemije korona virusa, ovaj put na inicijativu nastavnika JU "Devete osnovne škole" iz Maoče, Nihada Salihovića.
Naime, profesor Salihović je uspio pomoću 3D printera da izradi deset zaštitnih maski koje je dodijelio JZU "Zdravstveni centar" Brčko distrikta BiH.

Šef Odjeljenja za obrazovanje Brčko distrikta BiH, Senad Osmanović je istaknuo da je ovo jedan mali doprinos Odjeljenja za obrazovanje, prije svega profesora Salihovića, u teškoj situaciji koja nas je sve zadesila.

Direktor JZU "Zdravstveni centar" Brčko distrikta BIH, Nihad Šibonjić je kazao da je veoma zahvalan na donaciji i da je svaka pomoć, pogotovo u trenucima kada se svi borimo sa pandemijom, itekako dobrodošla i da je ova donacija od velikog značaja za dalji rad JZU "Zdravstveni centar" Brčko distrikta BiH.

Neka nam ova donacija i slične aktivnosti budu svima podstrek i primjer kako pomoći u novonastaloj situaciji i biti prije svega društveno odgovoran.

 

 

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com