Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9701

Gradonačelnik Siniša Milić posjetio Odsjek civilne zaštite Istaknuto

2020 04 06 Posjeta CZKomandant Kriznog štaba i gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Siniša Milić danas je posjetio Odsjek civilne zaštite Vlade Brčko distrikta BiH i tom prilikom je upoznat sa poslovima koje su na prevenciji koronavirusa, do sada, uradili pripadnici ovog Odsjeka.

 

Oni su gradonačelniku predstavili mapiranje koje, na osnovu potpisanog memoranduma sa Odjeljenjem za javnu bezbjednost Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, vrši UG „MIKRO“. 

 

Mapiranje se odnosi na prevenitvnu dezinfekciju ulica, javnih objekata i javnih površina koje su do sada uradili pripadnici Odsjeka civilne zaštite, Higijensko epidemiološke službe, Profesionalne vatrogasne jedinice, JP „Komunalno Brčko“ te nekoliko udruženja građana. 

 

Takođe, mapiranjem su obuhvaćene i informacije koje se odnose na broj osoba i mjesto prebivališta osoba koje se nalaze u kućnoj izolaciji, te onih koji su zaraženi koronavirusom. Mapiranje je urađeno po naseljima Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com