Menu

Princ iz Eleja 550x50

728x90 2

Pročitajte dodatno popuštanje mjera u Brčkom, večeras i policijski sat od 23 do 5 ujutru Istaknuto

Trg mladih Brcko7Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH donio je naredbu kojom se od sutra, 13.5.2020. godine puštaju u rad zdravstvene ustanove, kozmetički saloni i saloni ljepote, ugostiteljski objekti u zatvorenim prostorima i objekti za priređivanje igara na sreću, uz poštovanje svih epidemioloških mjera zaštite i uz praćenje pojedinačnih naredbi u kojima su propisani načini funkcionisanja privrednih subjekata. Sve naredbe objavljene su na službenom portalu Vlade Brčko distrikta BiH www.vlada.bdcentral.net .

 

Na osnovu današnje naredbe, od ponedeljka 18.5.2020. godine počinju sa radom obdaništa i stavljaju se u funkciju dječija igrališta kao i sport na otvorenom.

 

Štab za zaštitu i spašavanje izmijenio je Naredbu o zabrani kretanja licima na području Brčko distrikta BiH te je izmjenom Naredbe zabranjeno kretanje u periodu od 23.00 do 5.00 časova. Naredba stupa na snagu od danas.

 

Od ove naredbe izuzimaju se svi zaposleni koji vrše službene dužnosti ili su uključeni u sprovođenje mjera i aktivnosti u vezi sa proglašenjem stanja prirodne nesreće zbog koronavirusa kao i zaposleni u pravnim licima u kojim se radi kontinuiteta proizvodnje rad odvija u smjenama. U skladu sa ovom izmijenjena je i Naredba o radnom vremenu, te privredni subjekti mogu prilagoditi svoje radno vrijeme, s tim što moraju završiti sa radom najkasnije jedan čas vremena prije policijskog časa, odnosno do 22.00 časa.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com