Menu

Svjetski mediji prenijeli vijest o antifašističkim protestima u Sarajevu Istaknuto

protSarajevo je danas na naslovnim stranama velikih svjetskih portala BBC-ja, The New York Timesa i Reutersa, koji su prenosili velike proteste.

 

 

Reuters, a nakon njega i BBC, AP i The New York Times prenijeli su fotografije i informacije sa današnjih protesta.Strani mediji izvjestili su kako je hiljade ljudi učestvovalo u šetnji u spomen žrtvama ustaškog režima, suprotstavljajući se tako katoličkoj misi održanoj u centru grada za ustaše i njihove obitelji, koji su ubijeni za vrijeme Drugog svjetskog rata.

 

Screenshot: CNN Screenshot: CNN"Građani su blokirali saobraćaj i izvodili antifašističke pjesme, a najviše su pjevali 'Bella Ciao', himnu italijanskih antifašista", prenosi Reuters.

Screenshot: The New York Times Screenshot: The New York Times"Moje djedove, njihovu braću i moju baku su ubili fašisti za koje je danas održana misa", rekao je 63-godišnji Čedomir Jakšić za Reuters.

 

Screenshot: Reuters Screenshot: ReutersDodao je kako smatra da nije normalno da se jedan takav događaj održava u Sarajevu, zbog svega što se dogodilo u ovom gradu.

 

(klix)

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com