Menu

B7EA1536 C9E9 43D9 A0CB DFC37AE741B3

Muškarac pobjegao iz zatvora u Orašju, pomogao mu cimer iz ćelije Istaknuto

MW HP154 cr faf ZG 20190809121536Tridesetosmogodišnji E.Z. iz Gradačca jučer je pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda u Orašju, a prema dosad utvrđenim rezultatima istrage, u ovom činu mu je pomogao osuđenik koji je s njim boravio u ćeliji.

Kako su za Klix.ba kazali iz Policijske uprave Orašje, tamošnja policijska stanica jučer je obavještena o bjekstvu zatvorenika iz Kazneno-popravnog zavoda, a kako je istragom utvrđeno, riječ je o 38-godišnjem E.Z. iz mjesta Kerep kod Gradačca.


"Po prijavi su postupili dežurni istražitelj Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Orašje i kriminalistički tehničar koji su potvrdili navode prijave. Na mjestu događaja je izvršen uviđaj u kojem je utvrđeno da je E.Z. u bijegu pomogao 27-godišnji V.K. iz mjesta Ravnuše koje pripada Srebreniku", naveli su iz Policijske uprave Orašje.Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, E.Z. je iz zatvorske jedinice pobjegao preskočivši zaštitni zid kojim je okružen kompleks Kazneno-popravnog zavoda u Orašju, a u tom činu podršku je imao cimera iz zatvorske ćelije V.K.Iz Policijske uprave Orašje nam je rečeno da njihovi službenici intenzivno tragaju za odbjeglim zatvorenikom, dok se protiv V.K. vodi postupak zbog počinjenog krivičnog djela omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda. O događaju je obavješten i tužitelj Posavskog kantona.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com