Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Policija Brčko distrikta provodi kampanju “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja” Istaknuto

 

Policija Brčko distrikta je započela s provođenjem društveno odgovorne kampanje pod nazivom „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!“ u sklopu koje se danas na Trgu Mladih na postavljenom štandu biti vrši podjela letaka građanima Distrikta.

 

Poruka kampanje je „Provedite najljepše trenutke radosti i slavlja odgovorno, bez korištenja vatrenog oružja“, a realizira se uz podršku UNDP-a BiH i Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u BiH u okviru projekta „Prevencije i smanjenja prisustva nelegalnog oružja u Bosni i Hercegovini” (PILLAR). Uz Policiju Distrikta, ovu akciju provode i kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH.

 

Kampanja „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!“ provodit će se do 31. prosinca ove godine, a ima dvojak cilj: podizanje svijesti građana o opasnostima korištenja vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tijekom prazničnog razdoblja, te promoviranje odgovornog vlasništva nad vatrenim oružjem.

 

Tijekom trajanja kampanje policijski službenici i službenice će u odabranim sredinama dijeliti promotivni materijal građanima s ključnim porukama kampanje:

- neovlaštena upotreba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana te je legalno kažnjivo,

-pucanje u zrak iz vatrenog oružja može nenamjerno prouzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu
imati teške fizičke povrede i psihološke traume.

 

Iz Policije su apelirali na građane da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja tijekom prazničnog razdoblja kako najradosniji trenutci i praznične proslave ne bi završile s tragičnim posljedicama, uz podsjećanje da je to i kažnjivo prema Zakonu o oružju i municiji te Krivičnom zakonu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com