Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Održan sastanak poljoprivrednika i aktivista omladinskog centra “Vermont” Istaknuto

 

Na incijativu OC „Vermonta“ u prostorijama Gradskog omladinskog centra dana 28.12.2021. godine održan je sastanak sa poljoprivrednicima Brčko distrikta BiH. Povod sastanka je bio predstavljanje izvještaja podsticaja u poljoprivredi za 2020. u odnosu na 2019. godinu.

 

Poljoprivredni proizvođači su upoznati sa trenutnim stanjem i planiranim aktivnostima OC „Vermont“-a sa posebnim osvrtom na novi Pravilnik o načinu i uslovima za podsticaje u poljoprivrednoj proizvodnji kada je u pitanju Brčko distrikt BiH.

 

Na sastanku su saslušani problemi poljoprivrednika i dogovoreni su naredni koraci koje OC „Vermont“ može da preduzme kako bi se isti rješili.

 

Omladinski centar „Vermont“ će nastaviti sa ovakvim sastancima i u narednom periodu a sve u cilju boljeg položaja poljoprivrednika Brčko distrikta BiH.

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com