Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Uspješna godina za “Brčansko srce” Istaknuto

 

 

Udruženje građana “Brčansko srce” godinu na izmaku završava jako uspješno uprkos pandemiji korona virusa, kroz mnoge aktivnosti koje su usmjerene na prevencije malignih bolesti njihov rad je postao prepoznatljiv u našoj lokalnoj zajednici.

 

Ramiza Musić, predsjednica Udruženja, nakon sjednice Upravnog odbora, izrazila je zadovoljstvo rekavši da je više od 200 žena iz Brčkog i okoline pregledano putem pokretnog mamografa u dva navrata kada su organizovani besplatni pregledi.

 

Preme njihovoj evidenciji, od početka rada Udruženja pregledano je više od 600 žena putem pokretnog mamografa i prema riječima Ramize Musić već sada se vrše rezervacije za naredne preglede.

Početkom sledeće godine pokretni mamograf treba da bude ponovo instaliran u Brčkom i uz pomoć mreže „Tink pink – zajedno smo jedno“ iz Sarajeva ispred prostorija Udruženja.

 

„Od budućih aktivnosti izdvojila bih, krajem januara, obilježavanje sedmice borbe protiv karcinoma grlića materice“, istakla je Musić.

 

Osvrćući se na novi Zakon o udruženjima građana i fondacijama Brčko distrikta Ramiza Musić je rekla da će njihov projekat u drugom javnom pozivu najvjerovatnije proći po zadatim kriterijima i da će im to uveliko pomoći za dalji rad udruženja.

 

Izvor: Radio Brčko

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com