Menu

VODORAVNI 3 I 7748

Europarlamentarka Strik pozvala EU da prati SAD i uvede sankcije Dodiku Istaknuto

 strik

Tineke Strik, europarlamentarka iz Nizozemske, smatra da Evropska unija treba uvesti sankcije članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

- EU ne može zaostajati i trebao bi odmah pratiti ovaj veoma važan korak - napisala je Strik na Twitteru nakon što su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije Dodiku.

Podsjetimo, Strik je i ranije iznosila stav kako bi Evropska unija trebala biti strožija prema provokacijama člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a ne nagrađivati ga zbog čega je jasno pozvala na finansijske sankcije Dodiku kako bi se zaštitio integritet Bosne i Hercegovine.

 

- Evropska unija i Sjedinjene Američke Države sada pregovaraju o dogovoru u kojem se čini da popuštaju pred nekim zahtjevima Dodika i predstavnika Hrvata da smire situaciju. Postoji veliki rizik da će kompromis učvrstiti etničke podjele u zemlji i time samo pogoršati političku krizu - kazala je ranije Strik.

 

Izvor: faktor

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com