Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Petak, 13 Oktobar 2017

Institucije BiH nisu efikasne u sprečavanju sigurnosnih prijetnji

  • Objavljeno u BiH

lada-sadikovic-700x402Institucije BiH nisu tako efikasne u sprečavanju sigurnosnih prijetnji i izazova u cyber prostoru i potrebno ih je ojačati kako bi odgovorili na te prijetnje, upozorila je danas profesorica na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu Lada Sadiković.

Više...

Ponovo protest malinara Podrinja, cijena od 1,90 KM neprihvatljiva

  • Objavljeno u BiH

malinaMalinari s područja općina Milići, Bratunac i Srebrenica danas su u Bratuncu održali mirni protest, drugi po redu, kako bi izrazili nezadovoljstvo otkupnom cijenom maline. Poručili su još jednom da otkupna cijena maline ne smije biti niža od 2,50 KM te da je za sve proizvođače cijena od 1,90 KM neprihvatljiva.

Više...

Ademaj: Zahtjevi zdravstvenih radnika su nerealni, ne možemo im dati satnicu veću od 2,5 KM

  • Objavljeno u BiH

zdVlada Kantona Sarajevo sastat će se s članovima Sindikata radnika u zdravstvu KS, Sindikata doktora medicine i stomatologije i sindikata KCUS-a, na kojem će zdravstvenim radnicima koji su danas stupili u štrajk ponuditi povećanje satnice na 2,5 KM, odnosno povećanje plate za 10 posto. Zdravstveni radnici traže satnicu od 2,75, ali ministrica zdravstva KS Zilha Ademaj tvrdi da su zahtjevi nerealni i da u budžetu Vlade KS nema toliko novca.

Više...

I sa novim Pravilnikom zabranjene zimske bašte u centru grada Brčko

  • Objavljeno u Brcko

svjetlana infoŠefica Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko pravne poslove Svjetlana Čivčić kazala je da novi Pravilnik o zauzimanju javnih površina privremenim građevinama, koji je usvojen na 26. redovnoj sjednici Vlade Brčko distrikta BiH, ne omogućuje da se zimske bašte postavljaju na Pješačkoj zoni, odnosno u centru grada.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com