Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Utorak, 17 Oktobar 2017

Brčko: Održivi turizam – instrument razvoja

  • Objavljeno u Brcko

1017turizam-678x381U Brčkom je danas održan Okrugli sto sa temom „Održivi turizam – instrument razvoja" iza čije organizacije je stalo Udruženje turističkih vodiča Brčko distrikta BiH uz podršku Vlade Brčko distrikta BiH, odnosno Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, a povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma.

Više...

U BiH alarmantan problem djece ulice, potrebne efikasne strategije suzbijanja

  • Objavljeno u BiH

prosjacenje-bih-700x402U BiH je alarmantno izražen problem djece ulice, gdje se odvija i zloupotreba djece u prosjačenju i razne eksploatacije djece, a veoma često i trgovina djecom te je potrebno utvrditi efikasne pravce djelovanja na suzbijanju ovog problema - poručeno je na konferenciji "Djeca ulice - Strategije izlaska" koja je organizirana danas u Sarajevu u povodu 18. oktobra, Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima.

Više...

Policija BiH od jučer radi po novim koeficijentima

  • Objavljeno u BiH

brzi odgovor11Zahvaljujući Savezu sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini koji je svojom upornošću na kraju ubijedio Parlament BiH da je neophodno korigovati koeficijente za pravičan obračun plata, od jučer policajci iz državnih agencija rade po novim koeficijentima.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com