Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Petak, 06 Oktobar 2017

Katarina Vučković iz Brčkog: Mladi ste danas i već danas možemo stvoriti bolju zemlju u kojoj živimo

  • Objavljeno u Brcko

katarina-1280x640Mlada Katarina Vučković iz Brčkog provela je cijeli svoj život u Bosni i Hercegovini. Želju za zajedničkim radom osjetila je još u srednjoj školi, a rad s mladima počinje u Brčko distriktu, gdje je radila u Centru za razvoj mladih PRONI . Danas je projekt koordinator i jedna od predstavnica Instituta za razvoj mladih KULT. U svom poslu Katarina je podržala mnoge grupe mladih i mnoge mlade u promociji pozitivnog učestvovanja mladih u zajednici, što nam je dalo povoda za ovaj razgovor.

Više...

Poslovni rezultati brčanske fabrike BIMAL prepoznati i u okruženju

  • Objavljeno u Brcko

bimal32U okviru šestog Dunavskog biznis foruma u Novom Sadu poslovni rezultati brčanske fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL nagrađeni su priznanjem „Lider održivog razvoja Podunavskog regiona". Kao jedan od najznačajnijih regionalnih skupova u oblasti biznisa, regionalne saradnje, agrara, te preduzetništva Dunavski biznis forum okuplja predstavnike 14 zemalja Podunavlja pod motom „Svi za jednog, jedan za sve".

Više...

Nije sve u novcu /V/

  • Objavljeno u BiH

papPrva ajvarijada održana je u Sočkovcu, 40-ak kilometara od Tuzle, gdje su uposlenici firme koja se bavi proizvodnjom industrijskih, medicinskih i specijalnih plinova, po posebnom postupku uzgojili paparike za ovu deliciju.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com