Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Ponedjeljak, 13 Novembar 2017

Danas NIKO NE ŽELI DA PRIČA o zaboravljenom eksperimentu SFRJ! Evo i zašto…

wellcomeimages-org 800-696x392Pedesetih godina prošlog vijeka širom Jugoslavije, u jednoj od najvećih državnih akcija u zdravstvu na našim prostorima, rendgenskim zračenjem lječeno je od mikoze glave oko sto hiljada djece. Više od pola vijeka kasnije, tim ljekara istraživača u Srbiji, pokušao je, na osnovu iskustva kolega iz Izraela, da pronađe u Srbiji ljude koji su kao djeca prošli kroz težak period lječenja. Na oglas u dnevnoj štampi dat prije desetak godina, doktoru Goranu Ševu i njegovoj koleginici javilo se oko pet stotina ljudi, pomalo iznenađenih da ih se poslije toliko godina neko setio. Oni su u vrijeme masovnog lječenja zračenjem imali između četiri i petnaest godina.

Više...

U BiH živi oko 100 multimilionera?!

  • Objavljeno u BiH

novac1Na računima u bankama u BiH štednja stanovništva dostigla je historijski maksimum od čak 11,2 milijarde KM, ali nadležne institucije kao zmija noge kriju podatak o broju štediša.Podaci Agencije za osiguranje depozita BiH pokazuju da ukupan broj deponenata u svim bankama iznosi 2,8 miliona.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com