Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Petak, 03 Novembar 2017

Tešanj ima manji budžet od Brčkog i cvjeta sa ekonomskim razvojem

  • Objavljeno u BiH

poslovna zona bukvaPrema najnovijim podacima Federalnog zavoda za statistiku objavljenim 1. novembra u redovnom mjesečnom biltenu, opština Tešanj dostigla je zaključno sa osmim mjesecom tekuće godine broj od 12.003 zaposlenih. Ovo je prvi put u istoriji ove opštine, jer su 1991. godine imali manje od 7000 zaposlenih.

Više...

“Zdravstvenom centru” Brčko potrebni novi aparati

  • Objavljeno u Brcko

bolnica brcko 943Već se duže vrijeme polemiše o tome šta sve nedostaje zdravstvu u Brčkom, počevši od kadra, opreme, sanitetskih vozila i slično. Nedostatak ili dotrajalost određene tehnologije umnogome otežavaju pacijentima, ali svakako i ljekarima, odnosno zdravstvenim radnicima u čijim oblastima su ti aparati neophodni.

Više...

Hvatanje voznog reda

  • Objavljeno u BiH

vozcw86 w1023 r1 sReorganizacija željeznica prioritet je za vlade zemalja Zapadnog Balkana, ukoliko žele ispuniti minimum evropske legislative. U skoro svim željezničkim preduzećima u regiji evidentan je višak radnika, a prema procjenama Svjetske banke samo u Željeznicama Republike Srpske zaposleno je hiljadu radnika više nego što treba.

Više...

U ponedjeljak odluka o suspenziji referenduma u RS-u

  • Objavljeno u BiH

kolegijum posebna sjednicaPosebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj se očekuje stavljanje van snage odluke o referendumu u RS-u o Sudu i Tužilaštvu BiH bit će održana u ponedjeljak, 6. novembra, zaključio je Kolegijum Narodne skupštine RS, piše NAP.

Više...

Osmanović: Mi moramo svakodnevno pratiti nivo higijene u školama, jer je to od izuzetne važnosti za zdravlje djece

  • Objavljeno u Brcko

senad osmanovic info33Vlada Brčko distrikta BiH danas je održala 22. vanrednu sjednicu na kojoj je primila k znanju Informaciju o čišćenju školskih objekata i usvojila zaključak da šef resornog Odjeljenja zajedno sa Inspektoratom Brčko distrikta BiH kontinuirano prati stanje na terenu kada je riječ o čišćenju škola i izvještava Vladu o tome na redovnim kolegijima.

Više...

Čak 27 osoba u BiH u vlasništvu ima avion

  • Objavljeno u BiH

avion4333-696x456Registar civilnih aviona BiH, koji vodi Direkcija za civilno zrakoplovstvo BiH (BHDCA), od ukupno 85 zrakoplova, upisano je 27 zrakoplova koji su registrirani na fizičke osobe, piše Večernji list BiH.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com