Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Ponedjeljak, 11 Decembar 2017

'Bošnjaci su ginuli za Hrvatsku, pripadnici HV-a su ratovali protiv BiH'

  • Objavljeno u BiH

logor dretelj4U Hrvatskoj vojsci 1991. godine bilo je oko 25 hiljada Bošnjaka. Devet hiljada ih nikad nije boravilo u Hrvatskoj, a pristupili su HV-u kao dobrovoljci. U odbrani Republike Hrvatske poginulo je 1.187 Bošnjaka. To su podaci kojima se barata u knjigama o Domovinskom ratu. O hrabrosti tih vojnika pisali su njihovi hrvatski saborci, piše agencija Patria.

Više...

Brčko: Pokušaj ubistva

  • Objavljeno u Brcko

pistoljPostupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor 39-godišnjem S.S. iz Brčkog osumnjičenom da je 01. decembra hicem iz pištolja pokušao ubiti A.I..

Više...

Gajević: Kultura u BiH opstaje zahvaljujući pojedincima

  • Objavljeno u BiH

55405D2E-E77C-4793-94C9-2E471E5DA07F cx0 cy14 cw0 w1023 r1 sAnila Gajević, nekadašnja je urednica i novinarka u redakcijama kulture u nekoliko medija BiH, osnivačica je i direktorica kasting i talent agencije Zona, iz Sarajeva, koja se bavi zastupanjem glumaca iz jugoistočne Evrope. Poznati svjetski filmski časopis Screen International, njeno ime je uvrstio u listu najvećih budućih lidera u filmskoj industriji.

Više...

Potpisano pismo namjere između Brčko distrikta BiH i općina iz Slovenije, Makedonije i Srbije

  • Objavljeno u Brcko

2017-12-11-Pismo namjere-2Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Srđan Blažić potpisao je u Beogradu pismo namjere s predstavnicima beogradske Općine Vračar, Grada Ljubljane i skopljanske Općine Butel s ciljem razvoja općina, osnaživanja odnosa između građana u lokalnim zajednicama, povećanja njihove participacije i stvaranja otvorenih, tolerantnih i inkluzivnih društava.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2016 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com