Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Subota, 16 Decembar 2017

Biljana Plavšić: Žena koja nije htjela vidjeti ni jedan srpski zločin

  • Objavljeno u BiH

Biljana-Plavsic0707Pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY), na današnji dan 16. decembra 2002. počela je trodnevna rasprava o presudi bivšoj predsjednici Republike Srpske Biljani Plavšić. Osuđena je za ratne zločine na 11 godina zatvora, nakon što je priznala krivicu za planirane sistematske zločine nad Bošnjacima i Hrvatima. U septembru 2009. Haški tribunal odobrava njeno oslobađanje prije isteka pune kazne.

Više...

Priča iz zaboravljenog kraja: Od nezaposlene žene do poduzetnice

  • Objavljeno u BiH

kalinovik susnicaUstajanje u zoru, odlazak na počinak u kasnim noćnim satima, skrivanje od kiše i vjetra onoga što ti treba osigurati život u narednih nekoliko mjeseci bila je svakodnevnica Vesne Budnjar. Vesna je majka dvoje djece, koja živi u Kalinoviku, od Sarajeva udaljenom tek nešto više od 60 km, ali često, kako kaže, ima osjećaj da su ona i njene komšije zaboravljeni od svega.

Više...

BiH već deceniju posljednja u regionu po natalitetu

  • Objavljeno u BiH

natalitetU Bosni i Hercegovini svake godine rodi se oko 80 beba na 10.000 stanovnika. Naša zemlja po natalitetu već duže od deset godina zauzima posljednje mjesto u regionu, a broj umrlih u odnosu na broj živorođenih veći je godišnje u prosjeku i do pet hiljada.

Više...

Šepić: Skeniranjem glasačkih listića spriječit ćemo izborne krađe, a akcize su prodaja zemlje

sepPredsjednik Nezavisnog bloka i poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Senad Šepić za Klix.ba je komentarisao dva prethodna izuzetno burna dana u državnom parlamentu, u kojem je usvojen Zakon o akcizama, ali i podržan prijedlog njegove stranke da se na dan izbora glasački listići skeniraju, kako bi se spriječile eventualne manipulacije i krađe.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com