Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Petak, 22 Decembar 2017

Gradonačelnik podjelio paketiće na brčanskom Odjeljenju pedijatrije i u Centru za mentalno zdravlje

  • Objavljeno u Brcko

2017-12-22-Podjela paketica-2U susret novogodišnjim praznicima gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić družio se danas s mališanima na Odjeljenju pedijatrije u brčanskoj Bolnici. On im je poželio brzo ozdravljenje i uručio im novogodišnje paketiće, ističući da su ovakve posjete tradicionalne i da imaju za cilj da oraspolože najmlađe koji nažalost pretpraznično vrijeme provode u Bolnici.

Više...

Rezultati Biznis foruma: Napravljeni prvi pomaci ka ekonomskom razvoju Distrikta, nove firme, zaposlenja...

  • Objavljeno u Brcko

damir press zakljuci biznis 2017"Prvi Biznis forum" Brčko distrikta BiH održan je početkom novembra ove godine pod nazivom „Novi ciklus razvoja Brčko distrikta BiH" s ciljem kako bi na jednom mjestu okupio privrednu zajednicu u BiH i regiona, vladajućih struktura kao stručna mišljenja profesora sa ekonomskih fakulteta iz Brčkog i regiona kao I cilj podizanja ekonomskog standarda i života građana Distrikta.

Više...

U Skupštini razgovarano o saradnji medija i institucija u zaštiti od nasilja u porodici

  • Objavljeno u Brcko

nasilje porodica1Komisija za ravnopravnost spolova Skupštine Brčko distrikta BiH bila je danas, zajedno s Udruženjem BH novinara domaćin debate o nasilju u porodici koja je organizovana u okviru projekta „Isključimo nasilje - Mediji protiv nasilja nad ženama" koji se realizuje uz podršku Kancelarije UN Women u BiH i Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju (Sida).

Više...

Posljedice istorijskih presuda: I nakon osam godina najbitnije u BiH je kako se zovete, koje ste nacionalnosti i odakle dolazite

  • Objavljeno u BiH

srebrenica izbori afp getty 0Danas, 22.decembra, navršilo se navršilo punih osam godina od kada je Evropski sud u Strazburu presudio u korist Derve Sejdića i Jakoba Fincija i naložio BiH da izmjeni svoje zakonodavstvo i omogući pripadnicima manjina da se kandiduju za Predsjedništvo i Dom naroda BiH. Do danas se u izbornom zakonodavstvu BiH ništa nije promijenilo, a sve se glasnije čuju i poruke političara da se od implementacije ove presude, treba odustati. Isto vrijedi za presudu Azre Zornić, donesenu prije tri godine i presudu dr. Ilijaza Pilava, ponesenu prošle godine, koje su i od strane stručne javnosti, i brojnih političara okarakterisane kao istorijske, a danas ih se rijetko ko sjeti i spomene.

Više...

Miralem Muminović: Tablet ili život? Pitanje je sad

  • Objavljeno u Brcko

miralem muminovic2Rođaci, slučaj je urgentan pa zato preskačem uvod: imamo problem. Problem koji se permanentno širi i prijeti, koji je evidentan u svakoj kući i na svakom koraku i od koga, kukavički, bježimo. Odoše nam, ljudi, djeca. Naša zlatna, najvažnija generacija (od 8 do 28) propada i to svi vidimo, a istovremeno, nećemo da vidimo. Je li uzrok pojava smartphona, društvenih mreža, novo doba ili sve to zajedno, nije valjda više niti bitno, koliko je bitno da se konačno probudimo i vratimo stanje na fabričke postavke.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com