Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Ponedjeljak, 25 Decembar 2017

Demobilisani borci FBiH traže zakon, u suprotnom najavljuju masovne proteste

  • Objavljeno u BiH

borSkupština Jedinstvene organizacije boraca "Unije Veterana" BiH zahtijeva od Vlade Federacije FBiH da hitno uputi u parlamentarnu proceduru zakon o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, koji je prošao svu javnu raspravu i na koji su sve kantonalne skupštine dale saglasnost, saopćio je Upravni odbor te boračke organizacije.

Više...

Ovaj grad u BiH daje 1.000 KM za svako rođeno dijete

  • Objavljeno u BiH

berkovici1Kako je za "Moju Hercegovinu" rekao Stefan Muratović, predsjednik Skupštine opštine Berkovići, natalitet u ovoj hercegovačkoj opštini je iz godine u godinu sve niži, pa je rukovodstvo donijelo ovu odluku kako bi na neki način podržali i motivisali Berkovićane na stvaranje potomstva u većem broju.

Više...

Katolički Božić u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

1225polnocka-678x381Danas je Božić, blagdan kada kršćani slave rođenje Isusa Krista. Božić, zajedno s Uskrsom i Duhovima, spada među tri najveća kršćanska blagdana. Središnji čin proslave Božića je misa polnoćka, a taj se obiteljski blagdan uglavnom slavi u krugu obitelji i najbližih. U crkve na polnoćke tradicionalno dolaze i brojne obitelji s djecom.

Više...

Hrvoje Klasić: Narodi ex Jugoslavije su pokazali da im nije stalo do nje

  • Objavljeno u BiH

hrvoje klasic-115.12.2017. godine u Banjaluci je održana tribina i promocija knjige "Jugoslavija u istorijskoj perspektivi". Tom prilikom smo razgovarali sa hrvatskim istoričarem Hrvojem Klasićem gdje smo se dotakli tema nužnosti uspostavljanja zajedničke istoriografije, fenomena istorijskog revizionizma na prostoru ex Yu, mistifikaciji sa jedne i demonizaciji sa druge strane, kao i budućnosti kulturnog prostora bivše države.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com