Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Četvrtak, 11 Januar 2018

RS ne može preživjeti ni mjesec dana bez zaduženja

  • Objavljeno u BiH

cvijanovic-dodik-700x402Republika Srpska zadužuje se putem obveznica za novih stotinu miliona KM, što predstavlja do sada najveći iznos pojedinačnog zaduživanja. O tome, kao i načinu na koji se RS s tim može izboriti, i o ukupnom dugu RS-a razgovarali smo sa ekonomskim analitičarima, Zoranom Pavlovićem i Jelenom Trivić.

Više...

Brčko: Bolnica dobila četiri nova anesteziološka aparata

  • Objavljeno u Brcko

0111bolnicaaparat-678x381Bolnica u Brčkom juče je dobila 4 nova aparata za anesteziju. Veoma je bitno, kažu iz uprave, da se, s napretkom tehnologije i aparatura u ovoj zdravstvenoj ustanovi obnavlja, al ii da se nabavljaju aparati koji su u deficit, ili zamjenjuju oni koji su već dotrajali.

Više...

Nastavljen glavni pretres u predmetu Mirka Bosnić optuženog za ubistvo mladića iz Brčkog

  • Objavljeno u Brcko

noz77Danas, 11. januara 2018. godine, pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH nastavljen je glavni pretres u predmetu protiv optuženog Mirka Bosnić, koga Tužilaštvo Brčko distrikta BiH tereti da je kao saizvršilac, dana 23. maja 2015. godine, između 04,00 i 04,10 sati u Brčkom, na podmukao način lišio života D.M. (23), čime je počinio krivično djelo -Ubistvo- iz člana 163. stav (2) tačka 1) u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Više...

Čović o reorganizaciji BiH: Tri, četiri ili pet entiteta...

  • Objavljeno u BiH

covic79Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik HDZ BiH u izvještaju Doma lordova označen je kao političar koji "koketira sa trećim entitetom". Čović i ne krije takve svoje aspiracije, niti želi odustati od ideje za reorganizacijom Federacije BiH.

Više...

Bojkot dobavljača: Na pomolu propast Konzuma u BiH

  • Objavljeno u BiH

konzum-1-700x402Konzum u Bosni i Hercegovini je zabilježio pad prihoda u novembru 2017. godine, najvećim dijelom zbog nedovoljnih zaliha, navodi se u najnovijem izvještaju hrvatskog Ministarstva gospodarstva o poslovanju Agrokora, koji uključuje i kompanije iz BiH.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com