Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Ponedjeljak, 15 Januar 2018

U srijedu svečano otvaranje mosta u Krepšiću

  • Objavljeno u Brcko

most krepsicGradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i direktor Javnog preduzeća „Putevi Brčko" Miroslav Miškić u srijedu, 17. januara 2018. godine u 13.00 sati svečano će otvoriti most u Krepšiću na magistralnom putu M14.1, koji je uništen u poplavama 2014. godine.

Više...

Rosa Luxemburg: Bijah, jesam, bit ću

rosa-luxemburg-in-warsaw-prison-iisg-high-res-2Ako postoji neka osoba u revolucionarnoj povijesti koja nas je toliko zadužila svojom dubinom, oštrinom, britkošću, gotovo terapeutskim zastupanjem beskompromisne borbenosti, ali i posebnom vrstom nježnosti u svojoj teoriji, politici, aktivizmu, privatnim odnosima i originalnoj osobnosti, onda je to Rosa Luxemburg. Luxemburg je autorica koju posebno ocrtava, njezinim riječima, "svijet neograničenih mogućnosti", i taj je moto u teoriji i praksi živjela doslovno. Tome svjedoče njezini brojni politički pamfleti, eseji, članci, analize, knjige ali i opsežna privatna korespondencija u kojoj upoznajemo osobitost Rose Luxemburg i nevjerojatnu širinu njezinih interesa – književnih, teorijskih, prirodo-znanstvenih, političkih, likovnih.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com