Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Četvrtak, 12 April 2018

Zamjenik gradonačelnika o statusu Brčko distrikta BiH sa studentima iz Južne Karoline

  • Objavljeno u Brcko

2018-04-12-Posjeta Americkih studenata-2U posjeti Brčko distriktu BiH danas je boravilo deset studenata s Univerziteta Klemson u Južnoj Karolini koji provode tri i po mjeseca u okviru programa studiranja u inostranstvu na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, a u okviru Centra za studije Sjedinjenih Američkih Država. Oni su s ciljem što boljeg sagledavanja političke situacije na Balkanu obišli Sarajevo i Mostar, a danas ih je u Gradskoj vijećnici ugostio zamjenik gradonačelnika Anto Domić, kojim im je pojasnio specifičnosti kao i nastanak i razvoj Brčkog od devedesetih godina do danas.

 

Više...

CCI: Politička kriza zaustavila realizaciju reformske agende u BiH

  • Objavljeno u BiH

cciKontinuirana politička kriza zaustavila je provedbu Reformske agende, pa je tako do kraja februara 2018. godine, na državnom nivou realizovano 64 posto, u Federaciji BiH svega 46posto dok je bolje stanje u Republici Srpskoj gdje je usvojeno 70 posto agende. Tokom 2017. i prva dva mjeseca 2018. godine u institucijama BiH su usvojene s samo četiri mjere, a na nivou entiteta ukupno 18mjera.

 

Više...

Smanjen broj novoupisanih studenata u FBiH

  • Objavljeno u BiH

diploma 22072012 shutter62551Na današnjoj sjednici Vlade Federacije BiH prihvaćena je informacija Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke o upisnoj politici i tržištu rada u oblasti visokog obrazovanja Federacije BiH. Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, na visokoškolske ustanove u Federaciji BiH u 2016./2017. godini, upisano je ukupno 27.946 studenata, što je devet posto manje u odnosu na akademsku 2015./2016. godinu.

 

Više...

JP "Komunalno Brčko": Počela kontrola vodomjera na daljinsko očitanje potrošnje

  • Objavljeno u Brcko

VodovodJP "Komunalno Brčko" u sistemu kupaca vode ima više od 5.380 kupaca kod kojih se očitanje potrošnje vode vrši sistemom daljinskog – radijskog očitanja. Kod oko 430 kupaca postoje poteškoće ili nemogućnost očitanja potrošnje, što je ustanovljeno proteklih nekoliko (zimskih) mjeseci. Zbog toga je radna jedinica "Vodovod i kanalizacija" započela aktivnosti na provjeri vodovodnih instalacija, vodomjera i evidentiranog utroška na vodomjeru, da bi provjerili da li je došlo do kvara vodomjera ili drugih problema u radu. Ova aktivnost stoga zahtijeva i fizički ulazak radnika u objekte stanovanja.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com