Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 1865

Srijeda, 18 April 2018

Zenički major lišen slobode nakon što je teško povrijedio policajca

  • Objavljeno u BiH

major51Federalna uprava policije saopćila je danas da je u toku jučerašnjih protesta demobilisanih boraca pred sjedištem Parlamenta FBiH u Sarajevu oko 17:45 sati došlo do pokušaja nasilnog ulaska u zgradu te da je pritom osoba inicijala D. H. (1968) iz Zenice fizički napala policajce i jednog pripadnika FUP-a teško povrijedila.

 

Više...

Verzija Zakona o parničnom postupku uskoro na Skupštini

  • Objavljeno u Brcko

skupstina-1-642x336Javna rasprava, o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku, na kojoj su osim predlagača Pravosudne komisije Distrikta, učestvovali advokati, notari ali i pravni zastupnici javniih i privatnih brčanskih preduzeća, po svemu sudeći, nije iznjedrila puno promjena u odnosu na predloženi nacrt zakona.

 

Više...

Meron o procesima u slučaju Mladića, Karadžića...

  • Objavljeno u BiH

MERON-1Predsjednik Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MMKS) sudija Theodor Meron boravi od 17. do 19. aprila 2018. u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini. Danas je dao intervju za N1 te je, između ostalog ogovorio i o pravomoćnoj presudi lideru radikala Vojislavu Šešelju, koja je izrečena prije sedam dana.

 

Više...

Goran Ristić iz Brčkog pravosnažno osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu

  • Objavljeno u Brcko

zatvor-ruka-resetkePo optužnici Tužilaštva Brčko distrikta BiH, koja ga je teretila za ubistvo vršnjaka iz maja 2015.godine, Goran Ristić (25) iz Brčkog pravosnažno je osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu. Nakon ponovljenog suđenja za ubistvo M.D., tokom kojeg su izvedeni dodatni dokazi odbrane, te žalbenog postupka Ristiću je potvrđena ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od 13 godina. U međuvremenu, u završnu fazu ušao je i dokazni postupak po optužnici protiv Mirka Bosnića, koji je po izručenju BiH zbog ovog teškog krivičnog djela takođe izveden pred nadležni sud Brčko distrikta.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com