Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Četvrtak, 19 April 2018

CIK: Sa biračkog spiska izbrisano 4.000 preminulih osoba

  • Objavljeno u BiH

cik650Sa dopunjenom informacijom, na terenu je utvrđeno, da se u biračkim spiskovima nalazilo 6.558 imena umrlih osoba. Nakon kontakata općinskih/gradskih izbornih komisija sa nadležnim matičnim uredima i ministarstvima unutrašnjih poslova u martu ove godine je od navedenog broja brisano blizu 4.000 imena umrlih osoba iz biračkog spiska.

 

Više...

Kako su bosanski fratri spašavali imama od zločinaca tokom rata

  • Objavljeno u BiH

fraU danima kada se obilježavaju značajne godišnjice užasnih ratnih zločina počinjenih u našoj nedavnoj prošlosti, poput monstruoznog ubistva 116 Bošnjaka u Ahmićima kod Viteza, među kojim i 32 žene i 11 djece, te 22 civila i vojnika hrvatske nacionalnosti u Trusini kod Konjica, nerijetko se zaboravljaju oni dobri ljudi koji su rizikovali svoje živote kako ti zločini ne bi završili s mnogo više žrtava ili bili još monstruozniji. Ako i ima goreg od onog što je upamtila naša nedavna historija. A kakva nam je historija, pisao je Derviš Sušić, dobro se i ne rađamo sijedih glava.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com