Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Utorak, 24 April 2018

Ambasador BiH u SAD-u Hrle: SAD će pomoći BiH u sprečavanju zloćudnog ruskog uticaja

  • Objavljeno u BiH

haris-hrle-sad-700x402Sjedinjene Države, kako se kaže, moraju pomoći Bosni i Hercegovini u poduzimanju neophodnih reformi u sprečavanju zloćudnog ruskog uticaja i ostalih vanjskih prijetnji. Takvi ciljevi su, prema State Departmentu, ambiciozni, ali SAD ostaju posvećene demokratskoj i prosperitetnoj BiH u snažnom partnerstvu sa Washingtonom, kazao je u razgovoru za Vijesti.ba ambasador Bosne i Hercegovine u SAD-u Haris Hrle.

 

Više...

Nestao Zekić Novica iz Gredica kod Brčkog

  • Objavljeno u Brcko

novica2Dana 23.04.2018. godine, Policiji je prijavljeno da se, istog dana oko 11,00 sati, od kuće u naselju Gredice bb, u Brčkom, u nepoznatom pravcu udaljilo lice ZEKIĆ NOVICA, sin Neđe, rođen 08.01.1950. godine.

 

Više...

Karadžić priznao da su u Srebrenici počinjeni zločini: “I ja sam se čudio…”

  • Objavljeno u BiH

ka32Osuđenik za ratne zločine i bivši lider bosanskih Srba Radovan Karadžić u utorak je priznao pred Mehanizmom za međunarodne kaznene sudove (MICT) u Den Haagu kako su u Srebrenici počinjeni zločini nad Bošnjacima no ustvrdio je da o njima ništa nije znao te kako za to ne snosi nikakvu odgovornost baš kao ni za bilo koji drugi zločin počinjen tokom posljednjeg rata u Bosni i Hercegovini.

 

Više...

Izetbegović: Čović podržao stavove Matviyenko

  • Objavljeno u BiH

izetbegovic-covicc-700x402Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine susreli su se sa predsjednicom Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentinom Matviyenko. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović govorio je o njenim izjavama u Domu naroda.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com