Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Srijeda, 04 April 2018

Kopriva, zdrava i ukusna

kopriva-nova-700x402U narodnoj medicini postoji mnogo recepata za pripremu koprive, jer se oduvijek smatralo da je izuzetno ljekovita. Kopriva je prepuna željeza.

 

Više...

Damir Nikšić: I u zatvoru je sve sređeno i uređeno, no nema slobode

  • Objavljeno u BiH

damir nŠta je to bosanski san i da li je odsanjan, zašto nam slabo ide matematika, gdje je nestao povratak revolucije iz 1968. koju je najavljivao Džoni Štulić, za Karike nam govori Damir Nikšić. Osoba koju je nemoguće predstaviti jer je istovremeno konceptualni umjetnik, youtuber, satiričar, kritičar, analitičar, aktivista, stand up komičar, vloger.. stoga i sam intervju počinjemo upravo tim pitanjem:

 

Više...

Tužilaštvo Distrikta o slučaju teške krađe na štetu gostiju u ugostiteljskom objektu

  • Objavljeno u Brcko

452328Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Željke Davidović (32) zbog sumnje da je u ugostiteljskom objektu Kaskada u Gornjem Rahiću kod Brčkog zajedno s još dvoje lica vršila teške krađe na štetu gostiju. Ovo tužilaštvo stavlja na teret Davidović da je prije dvije godine u dva navrata od gostiju na naročito drzak način oduzela novac u ukupnom iznosu većem od 15 hiljada KM.

 

Više...

„Klub zdravlja“ Brčko: Živite jednostavno i lijekove za svaku bolest tražite u prirodi

  • Objavljeno u Brcko

Klub-zdravlja-Predavanje-Naslovna-642x336Jednostavni životni stil svakom čovjeku može pomoći više nego sva naučna medicinska dostignuća, a lijek za svaku bolest možete pronaći u prirodi – poručeno je građanima Brčko distrikta na predavanju koje su, proteklog vikenda, organizovali predstavnici Udruženja građana „Život i zdravlje" (KLUB ZDRAVLJA) iz Banjaluke. Ovom pričom o zdravoj ili ishrani za novi milenijum sa akcentom na očuvanje zdravlja i života, „Klub zdravlja" je započeo seriju stručnih i, za građane, veoma bitnih predavanja koja će se, u Brčkom, do kraja godine, održavati dva puta sedmično, a možda i češće.

 

Više...

Ustavni sud RS-a prihvatio zahtjev Bošnjaka u vezi s bosanskim jezikom

  • Objavljeno u BiH

ustavni sud rs 982212160-700x402Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske (RS) prihvatilo je danas zahtjev Kluba delegata bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS-a za utvrđivanje povrede vitalnog nacionalnog interesa konstitutivnog bošnjačkog naroda u Zakonu o srednjem obrazovanju i vaspitanju u tom bh. entitetu.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com