Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Utorak, 01 Maj 2018

Kako je Međunarodni praznik rada postao praznik roštilja, piva i muzike

  • Objavljeno u BiH

janje"Prvi maj je zajednički praznik svih zemalja, na kojem radnička klasa treba da manifestuje jedinstvo svojih zahtjeva i svoju klasnu solidarnost", odlučeno je na Prvom kongresu 2. Intenacionale (međunarodnog udruženja radnika) održane 1889. godine. Ono u čemu su radnici iz BiH danas jedinstveni jeste da solidarnost pokažu na lokalnim izletištima uz janjetinu, piće i muziku, ili pak da prvomajski uranak dočekaju na nekoj od plaža hrvatskog primorja.

 

Više...

Prvomajska čestitka Socijalističke partije Brčko

  • Objavljeno u Brcko

sp0909Prvi maj – Međunarodni praznik rada podsjeća i ukazuje na istorijsku borbu za radnička prava i dostojanstvo čovjeka koji svojim časnim i poštenim radom obezbjeđuje egzistenciju sebi i svojoj porodici. Ovaj praznik predstavlja dan solidarnosti radnih ljudi cijelog svijeta i opominje da postoji veliki broj onih koji ne mogu ostvariti jedno od osnovnih ljudskih prava – pravo na rad.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com