Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Petak, 11 Maj 2018

Gubici električne energije u aprilu 7,92%

  • Objavljeno u Brcko

TSMraclinTrend smanjenja gubitaka električne energije nastavljen je i u 2018. godini. Gubici električne energije za april 2018. godine iznose 7,92%, što je značajno smanjenje u odnosu na april 2017. godine, kada su iznoslili 13,12%. Procenat gubitaka za prva četiri mjeseca 2018. godine iznosi 11,61% i manji je za 0,92% u odnosu na prethodnu godinu kada su gubici za isti period iznosili 12,53 %.

 

Više...

Vlado Stokić iz Brčkog: Nije pitanje hoće li se rakija prodati, već kad

  • Objavljeno u Brcko

vlado stokicVlado Stokić iz Brčkog diplomirani je pravnik i proizvođač rakije. Do sad je proizveo alkoholni napitak od šljive, kajsije, dunje, a nada se da će ove godine uspjeti i od kruške napraviti napitak po svim standardima proizvodnje. Do sad je na različitim ocenjivanjima osvojio visoke srebrne i zlatne medalje. Kako se, pored zakona i pravilnika, našao u ovom poslu, koje zablude o rakiji gajimo, te koliko je uređeno tržište u Bosni i Hercegovini, razgovarali smo sa njim na imanju Stokića u Brčkom.

 

Više...

Održano savjetovanje arhivskih radnika BiH u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

2018-05-11-Savjetovanje arhivskih radnika-1U organizaciji Arhivističkog udruženje BiH, 7. i 8. maja 2018. godine u Domu kulture u Brčkom održano je savjetovanje arhivskih radnika Bosne i Hercegovine, čiji je domaćin bila Služba za arhiv Odjeljenja za javni registar Vlade Brčko distrikta BiH. Savjetovanje je održano s ciljem edukacije, stručnog usavršavanja i razmjene iskustava arhivskih radnika. Učešće u savjetovanju je uzelo 105 arhivskih radnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije i Turske.

Više...

Sindikalni mrak u medijskom prostoru Distrikta

  • Objavljeno u Brcko

novinari-1-642x336Klub novinara „Bosanska Posavina" iz Brčkog, koji djeluje pri udruženju „BH novinari" upriličio je danas javnu raspravu o temi sindikalnog organiziranja u lokalnim medijima. Zaključeno je da se pokrene inicijativa za jače uvezivanje svih medijskih djelatnika u Distriuktu kako bi kroz jednu zajedničku asocijaciju stekli i kvalitetniju sindikalnu zaštitu.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com