Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Subota, 19 Maj 2018

Na Erdoganov miting u Sarajevu dolazi 2.000 Turaka iz Austrije

  • Objavljeno u BiH

erdoVeliki broj Turaka koji žive u Austriji dolaze na miting turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana koji će se održati sutra u Zetri. Prema pisanju austrijskih medija koji se pozivaju na izjave Bulenta Bilgija, glavnog sekretara Unije evropskih turskih demokrata (UETD), u Sarajevo će doći 2.000 ljudi.

 

Više...

Kako je gvardijan spašavao reisa iz logora | Kavazović: Fra Petar se suprotstavio zlu /VIDEO/

  • Objavljeno u BiH

w873Ovih dana navršilo se tačno 25 godina otkako je tadašnji tuzlanski muftija, a danas reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dr. Husein ef. Kavazović, zajedno s tuzlanskom delegacijom u kojoj su još bili poslanik Skupštine RBiH dr. Salih Kulenović i Alija Muminović, zarobljen na punktu Hrvatskog vijeća obrane (HVO) u Drecelju kod Konjica.

 

Više...

Zapadni Balkan će ostati izvoznik pametnih, obrazovanih ljudi

  • Objavljeno u BiH

Iseljavanje-121-600x330Zapadni Balkan će najvjerojatnije ostati izvoznik pametnih, obrazovanih ljudi i u godinama koje dolaze, zaključak je iz nedavnog izvještaja koji je objavilo Evropsko vijeće za vanjske poslove (ECFR), evropski istraživački centar za međunarodne odnose. Autorica izvještaja je Alida Vračić, direktorica centra Populari iz Sarajeva.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com