Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Srijeda, 02 Maj 2018

Bakir Izetbegović o Čoviću, Dodiku, Rusima, Vučiću i Hrvatskoj, kandidatu SDA za Predsjedništvo ...

  • Objavljeno u BiH

bakir-izetbegovic-2018-vijesti-2-700x402U ekskluzivnom intervjuu za Vijesti.ba predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović odgovarao je na aktuelna pitanja poput poruka visoke ruske zvaničnice Valentine Matviyenko, ruskom uticaju i namjerama, optužbama za navodnu ratnohuškačku retoriku, ali i o odnosima sa Draganom Čovićem, politici Milorada Dodika, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića te odnosima sa Republikom Hrvatskom.

 

Više...

Ivanić: Novinarska profesija na listi najslabije plaćenih

  • Objavljeno u BiH

ivanic2Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić čestitao je danas novinarima, urednicima i vlasnicima medijskih kuća i novinarskim udruženjima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, 3. maj Dan slobode medija sa željom da njeguju visoke standarde profesionalnog, odgovornog i nepristranog novinarstva.

 

Više...

Otrovna tečnost iz BiH će se uliti iz Bosne u Savu

  • Objavljeno u BiH

5ae6dda0-1a9c-41ff-974d-7e130a0a0a7e-mrlja-700x402Otrovna tečnost, koja se prošle nedjelje izlila iz deponije fabrike sode kod Lukavca nedaleko Tuzle, ulila se u utorak u rijeku Bosnu kod Doboja ostavljajući iza sebe zagađenje i pomor ribe i očekuje se da će se u srijedu u jutarnjim satima uliti u rijeku Savu.

 

Više...

GODIŠNJICE Otmica Alije Izetbegovića, kako je odbranjeno Predsjedništvo BiH

  • Objavljeno u BiH

alija kukanjac1Tog 2. i 3. maja 1992. godine ključna je bila uloga policije, koja je oslobodila Aliju Izetbegovića koji je trebao biti ubijen. JNA je zadržala delegaciju po povratku sa mirovnih pregovora iz Lisabona, a general Milutin Kukanjac htio je izmjestiti vojnu komandu iz Sarajeva i ubiti Aliju Izetbegovića, kazao je u jednom od razgovora za Patriju Jusuf Pušina ministar unutrašnjih poslova RBiH sjećajući se događaja prije 26 godina.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com