Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Četvrtak, 24 Maj 2018

Mirko Bosnić osuđen za ubistvo mladića iz Brčkog

  • Objavljeno u Brcko

mirko-bosnic-1-678x373Tužilaštvo Brčko distrikta BiH dokazalo je optužbe protiv Mirka Bosnića (25) optuženog da je prije tri godine u Brčkom, zajedno s ranije osuđenim Goranom Ristićem, lišio života vršnjaka (M.D.). Nakon održanog glavnog pretresa Osnovni sud Brčko distrikta BiH oglasio ga je krivim za ovo ubistvo izrekavši mu kaznu zatvora u trajanju od četrnaest godina.

 

Više...

Inzko: Politički lideri trebaju prestati živjeti u prošlosti

  • Objavljeno u BiH

inzko-press-2-696x456Mir je više od pukog odsustva rata, kazao je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko na konferenciji o budućnosti BiH upriličenoj na Univerzitetu u Oxfordu ocjenjujući da osiguranje trajnog mira, stabilnosti i prosperiteta koji će omogućiti građanima da žive dostojanstveno zahtijeva fundamentalne političke promjene.

 

Više...

Počela izgradnja šetališta i teretane na otvorenom u Gornjem Rahiću

  • Objavljeno u Brcko

set3U mjesnoj zajednici Gornji Rahić u toku je projekat izgradnje šetališta pored rijeke Brke, kao i postavljanje teretane na otvorenom. Mjesna zajednica Gornji Rahić je po broju stanovnika najmnogoljudnija u Brčko Distriktu BiH, ali na ovom području nedostaju objekti za sport i rekreaciju. Zbog toga će obnovom šetališta i otvaranjem teretane biti pružena prilika za aktivno bavljenje sportom i rekreaciju svim stanovnicima, a posebno mladima. Cilj projekta, koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a realizuje Međunarodna organizacija za migracije (IOM),će omogućiti svim stanovnicima da se druže, okupljaju i vježbaju na otvorenom, te im pružiti priliku da urade korisne stvari i za sebe i za lokalnu zajednicu.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com