Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Nedjelja, 17 Juni 2018

Adis Fejzić, doktor nauka iz Brisbejna: Izradio stećak u Australiji, srce mu ostalo u Bosni

  • Objavljeno u BiH

adis-fejzic-696x456Adis Elias Fejzić je jedan od najpriznatijih bosanskohercegovačkih skulptora. Diplomirao je i magistrirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Posljednjih godina živi i radi kao slobodni umjetnik i univerzitetski profesor u Australiji, a najčešće putuje na relaciji Sarajevo – Brisbejn (Brisbane), gdje je na Koledžu za umjetnost u Kvinslendu (Queensland College of Art, Griffith University) stekao diplomu doktora nauka, piše Radio Slobodna Evropa.

 

Više...

Đurović: Migranti BiH smatraju sigurnim mjestom, zato žele tamo

  • Objavljeno u BiH

migranti-put-696x456Direktor beogradskog Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović navodi da migranti koji se nalaze u Srbiji nastoje da uđu u BiH, koja za njih predstavlja bezbjedno mjesto, ali da u njoj ne žele da se zadržavaju, dok ih, istovremeno, Granična policija BiH vraća nazad u Srbiju.

 

Više...

Danas potpisivanje sporazuma o imenu Makedonije

mak2Sporazum o rješavanju makedonsko-grčkog spora oko imena i strateškom partnerstvu Makedonije i Grčke trebalo bi da bude potpisan danas u mjestu Psarades na grčkoj strani Prespanskog jezera, a zvanični sastanak dvije delegacije biće nastavljen u Oteševu na makedonskoj strani jezera.

 

Više...

Neriješeni sporovi: U BiH se potražuje 146,3 miliona KM u neisplaćenim platama

  • Objavljeno u BiH

parNajviše neriješenih sporova pokrenutih prema budžetskim korisnicima na svim nivoima u BiH, njih 9.899 ili 28 posto u vrijednosti od oko 146,3 miliona KM, činili su oni koji su se odnosili na neisplaćene plate i druga novčana potraživanja, navodi se u Analizi neriješenih sporova u kojima su stranke budžetski korisnici, koju je sačinio Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com