Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Ponedjeljak, 13 Avgust 2018

Migranti pokušali pješke preći Drinu pa zapeli na "ničijoj zemlji" /VIDEO/

  • Objavljeno u BiH

MIG7Grupa ilegalnih migranata danas se upustila u rizičan pokušaj prelaska rijeke Drine na području Zvornika s namjerom da iz Srbije stignu na teritoriju Bosne i Hercegovine. Međutim, u pokušaju su ih spriječili službenici Granične policije BiH i vodostaj koji je počeo rasti, zbog čega se migranti sada nalaze na ostrvu bez mogućnosti da se vrate ili nastave put.

 

Više...

Završena 15. Međunarodna likovna kolonija

  • Objavljeno u Brcko

likU okviru manifestacije „Brčansko ljeto-Savski cvijet 2018" održana je Međunarodna likovna kolonija, 15. po redu. Zatvorena je u nedjelju a rezultirala je i ove godine kvalitetnim slikama različitih umjetnika.

 

Više...

Poziv za dodjelu mini grantova Brčko: Napuštanje obrazovanja – problem koji treba sistemsko rješenje

  • Objavljeno u Brcko

bright4allSave the Children, u saradnji sa partnerskim organizacijama Udruženje „Žene sa Une" iz Bihaća i Omladinski centar „Vermont" iz Brčkog, objavljuje poziv lokalnim organizacijama civilnog društva da se prijave za dodjelu mini grantova za razvoj, uspostavljanje i promociju inovativnih rješenja za pružanje usluga na nivou lokalnih zajednica za djecu koja su napustila obrazovanje i djecu u riziku od ranog napuštanja školovanja na ciljanim lokacijama.

 

Više...

Trump ponovo protiv Harley-Davidsona

harley-davidson-epa 1Američki predsjednik Donald Trump ponovo se okomio na jednu do svojih uobičajenih meta Harley-Davidson i preporučio kako ovu firmu treba bojkotirati ako preseli dio svoje proizvodnje u Evropu kako je najavila, prenose agencije.

 

Više...

Kako povećati šanse za preživljavanje pri padu aviona

900Padovi aviona su rijetkost, a prema službenim podacima to se dogodi u jedan naspram milion letova. U 2017. godini nije bilo niti jednog fatalnog pada, čime je to postala najsigurnija godina u historiji avijacije. Stručnjaci kažu kako putnici sami mogu dosta toga učiniti kako bi se spasili tokom ovakvih nesreća.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com