Menu

InfoBrcko.com - Članak je filtriran: Utorak, 07 Avgust 2018

Uhapšen muškarac koji je prijetio redakciji portala Klix.ba

  • Objavljeno u BiH

borci-protest-700x402Policijski službenici Treće policijske uprave danas su, radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, učinjenog na štetu pravnog lica InterSoft d.o.o Sarajevo - internet portala Klix.ba, uhapsili I.M., rođenog 1987.godine u R Makedoniji, nastanjen u Sarajevu.

 

Više...

Radnicima u RS po 30, a premijerki Cvijanović 425 KM veća plaća

  • Objavljeno u BiH

cvijanovic-696x456Usvojenim setom zakona koji utiču na povećanje plata u bh. entitetu RS, premijerka Željka Cvijanović će, umjesto četiri hiljade, primati 4425 maraka, a ministrima je dohodak povećan za 315 KM. Istovremeno, radnici bi u septembru trebali da dobiju platu veću samo za oko 30 maraka, nakon što je neporezivi dio dohotka povećan sa 200 na 500 maraka.

 

Više...

Peticija: Bh. dijaspora upozorava političare u BiH

  • Objavljeno u BiH

peticija-696x456Fuada Hatkić se i danas jasno sjeća kada je novembra 1993. godine pobjegla iz BiH i stigla u svoju današnju domovinu Švicarsku. Bila je ranjena i izgladnjela, prisjeća se ona. Hatkić je rođena u Tesliću, malom gradu koji se danas nalazi u Republici Srpskoj, a kojeg je prije 25 godina sa svojom tada četiri mjeseca starom kćerkom, zbog rata morala napustiti. Ipak, Fuada Hatkić je imala sreće. Uspjela je preko Srbije, Mađarske, Austrije i Njemačke stići u Švicarsku, piše Deutsche Welle.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com