Menu

Brcko vodoravni11

InfoBrcko.com - Četvrtak, 13 Septembar 2018

Brčko: Novčane nagrade za studente generacije i prvog ciklusa studija

  • Objavljeno u Brcko

universita-studenti-488x255Na današnjoj sjednici Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija s pozicije grantovi neprofitnim organizacijama u 2018. godini u Odjeljenju za obrazovanje. Riječ je o pomoći u radu visokoškolskim ustanovama. Za Mostarsko sveučilište izdvojene su 84.000 KM, Prirodno-matematički i poljoprivredno-prehrambeni fakultet Univerziteta u Sarajevu 167.000 KM i Ekonomski fakultet Univerziteta Istočno Sarajevo 192.000 KM.

 

Više...

Brčko: Pomoć za porodice poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i udžbenici za njihovu djecu

  • Objavljeno u Brcko

pomVlada Brčko distrikta BiH usvojila je u nastavku 48. redovne sjednice Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija i Program utroška sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći u stambenom zbrinjavanju porodice poginulog borca, ratnog vojnog invalida i članova porodice ratnog vojnog invalida u Brčko distriktu BiH. Za ove namjene izdvojeno je za ovu godinu 600.000 KM, odnosno po 100.000 KM za šest udruženja boračkih kategorija iz tri konstitutivna naroda.

Više...

SDA najjača bošnjačka stranka u Brčkom u nedjelju organizuje centralni predizborni skup, dolazi Izetbegović i Džaferović

sda skup cen

 Stranka demokratske akcije /SDA/ Brčko distrikta BiH u nedjelju /16.9./ u Brčkom u 18 sati u Domu kulture organizuje centralni predizborni skup na kojem će se građanima obratiti Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH i Šefik Džaferović, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com