Menu

InfoBrcko.com - Utorak, 04 Septembar 2018

Džaferović: Jačat ćemo OSA-u jer time jačamo državu

  • Objavljeno u BiH

Sefik-Dzaferovic110-696x456Jedan od ključnih fokusa mog rada u idućem mandatu u Predsjedništvu BiH, ukoliko budem izabran, će biti osnaživanje kapaciteta Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA), kazao je Šefik Džaferović, čije saopćenje prenosimo u cjelosti:

 

Više...

Ograđenovac obilježio Dan mjesne zajednice

  • Objavljeno u Brcko

og76MZ Ograđenovac je proteklog vikenda, u saradnji sa Udruženjem žena "Hanuma", organizovala obilježavanje Dana mjesne zajednice. Bila je to prilika za ugodno druženje mještana ali i njihovih prijatelja koji su došli da sa njima podijele lijepe trenutke.

 

Više...

Kvalitetno obrazovanje je ključ uspjeha u društvu!

  • Objavljeno u Brcko

obS obzirom na situaciju u Bosni i Hercegovini kao makro planu i Brčko Distriktu Bosne i Hercegovine, kao mikro planu, uzori našoj djeci ne trebaju biti osobe koje se gledaju putem medija, dok se velikani vrijedni slijeđenja rijetko spominju. Mi moramo naučiti šta su naše prave i istinske vrijednosti, u nauci, književnosti, kulturi, umjetnosti. Ne smijemo dozvoliti da budemo univerzalne sveznalice, a konkretne neznalice. Šta znamo raditi? Dešava se kulturološko propadanje naroda, knjige velikana kupe prašinu u bibliotekama, muzeji ne postoje, gaze se institucije kulture, jer je narod izgubio kompas. Naša omladina luta tražeći svrhu života, jer neki učitelji nisu bili na visini zadatka.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com