Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Četvrtak, 14 Novembar 2019

Senad Osmanović čestitao Domagoju Mendešu učeniku osmog razreda JU 10. OŠ Bijela

  • Objavljeno u Brcko

2019 10 15 Senad Osmanovic 550x365Upućujem iskrene čestitke učeniku Domagoju Mendešu i njegovom mentoru nastavniku Mateu Banoviću, koji su na međunarodnom takmičenju u Skoplju „Makinova 2019“ u konkurenciji preko 60 država zauzeli visoko 3. mjesto i time na najbolji način predstavili sebe, svoju školu, grad i BiH. Učenik osmog razreda JU 10. OŠ Bijela Domagoj Mendeš prezentovao je inovativni STEM projekt – Automatizirana tvornica i učila. Više zasebnih projekata stopljeno je u jednu cjelinu koja se koristi kao inovativno edukacijsko učilo, uz slogan „Radeći i učeći stvaramo učila“.

 

 

Više...

ČETVRTA OŠ BRČKO: Konkurs za najorginalniji video zapis

  • Objavljeno u Brcko

cetvrta os brcko 696x392 648x365JU Četvrta osnovna škola Brčko distrikt BiH osvojila je prvo mjesto na konkursu „Dižem glas za MOJE pravo“, povodom 30. godišnjice UN konvencije o pravima djeteta. Konkurs je raspisala Grupa međunarodnih organizacija za zaštitu djece u BiH, sastavljena od organizacija Hope and Homes for Children, Save the Children, World Vision International u BiH i mreže Snažniji glas za djecu.

 

Više...

Zemlja 2050: Djeca će biti čipovana, a roboti sa emocijama

cippSvi koje zanima kako će izgledati budućnost za 10, 20 ili 30 godina, na interaktivnoj internet stranici kompanije Kasperski lab mogu da istraže različita previđanja na temu kako će tada izgledati svet. Reč je o interaktivnom projektu "Zemlja 2050" na kome futurolozi, naučnici i korisnici interneta iz svih krajeva sveta predviđaju budućnost.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com