Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Utorak, 19 Novembar 2019

Brčko prvi put u svojoj historiji dobiva Gradsku baštu

  • Objavljeno u Brcko

gradska basta radoviBrčko prvi put u svojoj historiji dobiva Gradsku baštu zahvaljujući inicijativi mladih ljudi okupljenih oko Kluba ljubitelja prirode Brčko. Posjetili smo ovaj Klub i saznali šta njihova inicijativa podrazumijeva i kakvi su im planovi za naredni period.

 

 

Više...

Novoimenovana šefica Misije OEBS-a u posjeti distriktu Brčko

  • Objavljeno u Brcko

2019 11 19 Novoimenovana sefica Misije OEBS a u posjeti Distriktu Brcko 1Novoimenovana šefica Misije OSCE-a u BiH i ambasadorica Ketlin Kavalek (Kathleen Kavalec) boravila je danas u nastupnoj posjeti Brčko distriktu BiH gdje se u Gradskoj vijećnici sastala s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem, njegovim zamjenikom Antom Domićem i glavnim koordinatorom Vlade Seadom Šadićem.

 

 

Više...

Razmotren prijedog za formiranje advokatske komore Brčko

  • Objavljeno u Brcko

advokati lopNa današnjoj 210. redovnoj sjednici Pravosudna komisija Brčko distrikta BiH razmotrila je inicijativu predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH da se u Distriktu formira Advokatska komora i nakon sveobuhvatne rasprave jednoglasno donijela zaključak da će, kao ovlašteni predlagač zakona koji se odnose na regulisanje rada advokata u Distriktu, u okviru roka zadatog važećim Zakonom o advokatskoj djelatnosti u Brčko distriktu pristupiti sveobuhvatnoj analizi advokatske djelatnosti i započeti jedan proces čiji bi rezultat bio prijedlog zakona kojim bi se advokatska djelatnost uredila na način koji je prikladan okolnostima u Distriktu.

 

 

Više...

Fijasko Zmajeva i razočarenje koje se Prosinečkom teško može oprostiti

  • Objavljeno u Sport

fuuttGostujućom pobjedom protiv Lihtenštajna u meču 10. kola kvalifikacija za Euro 2020. godine Zmajevi Roberta Prosinečkog osvojili su prve gostujuće bodove, što je ujedno glavna i osnovna činjenica zbog koje se bh. nogometni tim nije direktno plasirao na smotru najboljih. Na kraju, opet nam je ostalo samo duboko razočarenje.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com