Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

A4EB5B4C FB04 444B AE9C 39C793F3E15C

Srijeda, 06 Novembar 2019

U naselju Ivici planirana izgradnja mini obilaznice

  • Objavljeno u Brcko

iviccU brčanskoj mjesnoj zajednici Ivici koja ima oko 500 kuća i oko 2.000 stanovnika, do sada je urađeno niz inrastrukturnih projekata, međutim još uvijek postoje neki značajni projekti za koje su sredstva obezbijeđena prije nekoliko godina, a ipak nisu realizovani.

 

 

Više...

JU Četvrta osnovna škola Brčko osvojila prvo mjesto u BiH na konkursu "Dižem glas za MOJE pravo"

  • Objavljeno u Brcko

d33JU Četvrta osnovna škola Brčko distrikt BiH osvojila je prvo mjesto na konkursu „Dižem glas za MOJE pravo“, povodom 30. godišnjice UN konvencije o pravima djeteta. Konkurs je raspisala Grupa međunarodnih organizacija za zaštitu djece u BiH, sastavljena od organizacija Hope and Homes for Children, Save the Children, World Vision International u BiH i mreže Snažniji glas za djecu.

 

 

Više...

Brčko: Uhapšeno lice koje je napravilo saobraćajnu nezgodu i u bijegu autom udarilo djecu

  • Objavljeno u Brcko

carDana 05.11.2019.godine oko 19,10 sati, u ulici Josipa Juraja Štrosmajera u Brčkom dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali, vozači sa inicijalima: V.P., vozač motornog vozila marke „Škoda Oktavia“, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, P.M., vozač motornog vozila „VW Pasat“, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, i D.G. vozač motornog vozila marke „VW Pasat“ bosanskohercegovačkih registarskih oznaka. Do nastanka saobraćajne nezgode došlo je uslijed oduzimanja prvenstva prolaza od strane prvonavedenog vozača prilikom čega je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

 

Više...

Otvoreni "Dani zdravlja u Brčkom"

  • Objavljeno u Brcko

konferencija 0 642x336Dvodnevna Konferencija „Dani zdravlja u Brčkom“ svečano je otvorena danas u Domu kulture u Brčkom, a planirano je predstavljanje zdravstvenih ustanova iz Srbije, Hrvatske i BiH, farmaceutskih i ortopedskih kuća, brčanskih pacijentskih i srodnih udruženja i Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko Distrikta.

 

 

Više...

STEM AKADEMIJA - Besplatan pokazni čas u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

s 1U ponedjeljak, 11.11.2019. godine u 17:30 sati STEM akademija organizuje u Brčkom besplatan pokazni čas za sve zainteresovane, gdje će se buduća STEM djeca i mladi i njihovi roditelji upoznati sa STEM trenerima, robotima, elektroničkim uređajima i drugom edukacijskom opremom, te metodologijom rada na STEM akademiji. Nakon izvrsnih uspjeha koje prva STEM akademija u BiH ostvaruje u Tuzli i Brčkom od aprila 2017. godine, te 350 djece koja su uspješno završila edukaciju po ovom programu, na ovaj sveobuhvatni STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) obrazovni program za djecu i mlade upisujemo drugu generaciju polaznika u Brčkom.

 

Više...

Esed Kadrić: Pojavilo se mnogo političkih lešinara, advokati će istjerati medvjeda iz šume

  • Objavljeno u Brcko

esed kadric -Zbog organizatora medijske hajke, i želje istih da se što duže drži negativno tretiranje moga imena u javnom prostoru, ilustrativan bi bio stih iz pjesme Bijelog dugmeta „šta bi dao da si na mom mjestu,da te mrze,a da ti se ...“- kazao je na početku zajedničkog intervjua za Otisak i InfoBrčko predsjednik skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić, odgovarajući na pitanje zbog čega se u posljednjih mjesec dana njegovo ime često nalazi u medijskom prostoru. 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com