Menu

DupleGige 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

Vodoravni GIF

Utorak, 10 Decembar 2019

Brčko: U Skupštini obilježen Međunarodni dan ljudskih prava

  • Objavljeno u Brcko

sk komPredstavnici Komisije za zaštitu ljudskih prava, Komisije za ravnopravnost spolova i Komisije za mlade Skupštine Brčko distrikta BiH kao i predstavnici Kabineta gradonačelnika i Kancelarije OSCE-a u Brčkom sastali su se danas u Skupštini s predstavnicima Savjeta/Vijeća mladih Brčko distrikta.

 

 

 

Više...

Iza Policije Brčko distrikta stoji jedna uspiješna godina

  • Objavljeno u Brcko

poll9Policija Brčko distrikta u 2019. godini imala je dosta aktivnosti, što samostalnih, što u saradnji sa drugim policijskim agencijama.

 

Šef Operativno komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta Halid Emkić istakao je da je u 2019. godini policija zaprimila 26 prijava o nestalim licima.

 

On je dodao da je od tih 26 prijava, 25 uspiješno riješeno dok se za jednom osobom još uvijek traga.

 

„Građani često imaju dilemu da li nestanak prijaviti odmah, a mi savjetujemo da odmah prijave policiji nestanak, policija ima razrađene mehanizme kada su u pitanju potrage za nestalim licima, a posebno kada se radi o maloljetnicima“, istakao je Emkić.

 

Emkić je podsjetio i na prijave građana na broj 122, na koji je u ovoj godini primljen 24.181 poziv.

 

„Ukoliko imaju hitan slučaj, građani mogu pozvati na broj 122 ili na 233200 ako je prva linija zauzeta, Apelujemo na građane da ukoliko nemaju zaista potrebu ne zovu na hitan broj 122, jer tako zazuzimaju liniju onima kojima je potrebna“, istakao je Emkić.

 

Policija Brčko distritka, sarađivala je sa drugim policijskim agencijama i to veoma uspiješno, rekao je Emkić, posebno Interpolom i Evropolom.

 

Ono što je Emkić posebno istakao, jeste da policija u posljednjem mjesecu u godini ima možda i najviše posla.

 

On je apelovao na građane da povedu računa o upotrebi pirotehničkih sredstava i alkoholnih pića.

 

http://radiobrcko.ba

Više...

Određen pritvor i četvrtom osumnjičenom za ubistvo Zejćirović Edina

  • Objavljeno u Brcko

Osnovni Sud 04 642x336Osnovni sud Brčko distrikta BiH odredio je danas po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH jednomjesečni pritvor Šabanović Samidu iz Brčkog, zbog postojanja osnovane sumnje da je zajedno sa Hukić Nihadom, Đedović Suvadom i Halilović Suanom, svi sa područja Distrikta, oteo i na svirep način lišio života Zejćirović Eedina iz Čelića i na taj način zajedno sa pomenutima izvršio krivična djela – Otmica iz člana 177. stav (2) u vezi sa stavom (1) i Ubistvo iz člana 163. stav (2) tačka 1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

 

 

Više...

Brčko: ,,Šta sijemo, to ćemo i požnjeti“

  • Objavljeno u Brcko

fotttVeć nekoliko dana ne mogu da zauzmem stav i mišljenje o događaju koji se desio u našem gradu, i koji je uzburkao javnost. Osude stižu sa svih strana, i ohrabrujuća je činjenica da se ovakve stvari osuđuju. Ne ulazeći u motive ovog nemilog događaja, a oni zasigurno da postoje, ono što mi nikako ne da mira jeste činjenica da su ova djeca vrlo mlada, prosjek godina je 30... momenat u životu kad bismo već trebali biti formirani kao ličnosti, sa tendencijom o osnivanju porodice. Ono što se dalo vidjeti iz informacija koje su dostupne grupi, jesu da su to drušva sa njegujućim vrtlozima narkomanije. Pitam se gdje su roditelji u svemu tome, da li znaju gdje im djeca borave po izlasku iz kuće? Da li znaju čime se bave? Da li se ponekad zapitaju da li njihova djeca konzumiraju narkotička sredstva?

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com