Menu

DupleGige 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

Vodoravni GIF

Ponedjeljak, 09 Decembar 2019

Počelo obilježavanje Sata kodiranja u Brčkom

  • Objavljeno u Brcko

kod1U okviru globalnih edukativnih događaja „Sat kodiranja“ (Hour of Code – HoC) Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA i STEM akademija organizuju u sedmici 09.-13. decembra niz edukativnih radionica za učenike srednjih škola i polaznike vrtića u Brčkom.

 

 

Više...

SIPA:Ppretresi na području Brčkog i Odžaka

  • Objavljeno u Brcko

sipaPolicijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su započeli operativnu akciju kodnog naziva "Madagaskar", a u toku su pretresi na pet lokacija na području Brčkog i Odžaka.

 

Za sad je uhapšena jedna osoba, a akcija je usmejerna na razbijanje grupe za organizovane kriminalne grupe koja se bavi neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga.

 

"U toku su pretresi stambenih i poslovnih objekata na ukupno pet lokacija na području Brčkog i Odžaka zbog postojanja osnova sumnje da su lica osumnjičena u ovom predmetu počinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine 'Organizirani kriminal', u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine 'Neovlašteni promet opojnim drogama'. Uporedo sa navedenim aktivnostima, nadležni organi na području Holandije vrše se pretrese na 15 lokacija", saopšteno je iz SIPA.

 

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem gore nave navedenih krivičnih djela, jedan mobilni telefon, te poslovna dokumentacija firmi koje je osumnjičeni registrovao kako bi mogao vršiti uvoz supstanci koje se koriste za proizvodnju opojnih droga.

 

Navedene aktivnosti provode se po naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine.

 

(Nezavisne novine)

Više...

U Brčko Distriktu naredne godine sanacija osam klizišta

  • Objavljeno u Brcko

kliziste rasljani infoNa području Brčko Distrikta ima registrovanih oko 70 klizišta. Godišnje se za njihovu sanaciju izdvaja oko 600 hiljada KM operativnih budžetskih srestava, oko sto hiljada maraka za izradu projektne dokumentacije i za hidromehanička iskopavanja, dok se oko 500.000 KM izdvaja za sanaciju klizišta.

 

 

Više...

Stotine posjetilaca u prvoj sedmici na „Čarima zime u Brčkom”

  • Objavljeno u Brcko

carr3Prvu sedmicu Manifestaciju „Čari zime u Brčko distriktu BiH”, koja se organizuje pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, posjetilo je nekoliko stotina građana Brčko distrikta BiH, ali i drugih gradova. Nakon što je manifestacija otvorena i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić obišao izložbene i prodajne kućice posjetioci su mogli da uživaju u svirci Armana Morankića. Vikend iza nas je obilježio program za najmlađe u organizaciji Omladinske organizacije „Mali princ”. Mališani su imali priliku da učestvuju u kreativnim i likovnim radionicama, takmiče se u potrazi za novogodišnjim blagom, fotografišu u zimskom studiju i druže s Djedom Mrazom.

 

 

Više...

Evropski univerzitet Brčko: MEĐUNARODNA SARADNJA SA UNIVERZITETOM IZ INDIJE

  • Objavljeno u Brcko

DFZ 2859 500x333U Beogradu je dana 6.12.2019. godine potpisan ugovor o saradnji između Evropskog univerziteta Brčko distrikt, Evropskog univerziteta „Kallos“ Tuzla i Evropskog fakulteta „Kallos“ Beograd u osnivanju, s jedne strane, i International Manipur University, javnim univerzitetom iz Indije, s druge strane. Evropski univerzitet nastavlja dobru praksu ostvarivanja međunarodne saradnje sa univerzitetima iz regiona i svijeta. Ceremonija zaključivanja ugovora održana je u Villa Jeleni na Dedinju. Svečanosti su prisustvovali brojni profesori Evropskog univerziteta i drugi gosti.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com