Menu

InfoBrcko.com - Petak, 22 Mart 2019

Bosanski uvoz balvana

  • Objavljeno u BiH

 br5Bosna i Hercegovina godinama ima negativan trgovinski bilans koji se ogleda u prekomjernom uvozu, najviše onih roba koje i sama ima mnogo. Tako se uvoze balvani, voda, struja, a nadležni se trude da, sa druge strane, obezbjede izvoz onoga što u BiH gotovo da i nema, poput živih konja.

 

Više...

Prezentacija Akcionog plana za smanjenje neprihodovane vode u vodovodnom sistemu Brčko distrikta BiH

  • Objavljeno u Brcko

prezentacija neprihodovanavodaU prostorijama preduzeća, za zaposlenike RJ Vodovod i kanalizacija i predstavnike Odjeljenja za komunalne poslove održana je prezentacija pod nazivom „Analiza neprihodovane vode u vodovodnom sistemu Brčko distrikta BiH – akcioni plan za smanjenje neprihodovane vode“. Prezentaciju je održao i moderisao ekspert za neprihodovanu vodu, Dževad Koldžo.

 

Više...

I učenici Poljoprivredne i medicinske škole Brčko obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom

  • Objavljeno u Brcko

d s ucenici 1 6Down Syndrome International (DSI) službeno je odredio 21. mart kao Svjetski dan osoba s Down sindromom. Datum simbolizira tri reprodukcije 21. kromosoma, što je glavno genetsko obilježje osoba sa Down sindromom. Cilj obilježavanja Svjetskog dana Down sindroma je podizanje svijesti i razumijevanje Down sindroma, kao i pitanja vezanih uz mobiliziranje podrške i priznavanje dostojanstva te prava i dobrobiti za osobe sa Downom.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2018 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com