Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Četvrtak, 18 April 2019

UK donirala IT opremu i Policiji Distrikta

  • Objavljeno u Brcko

uk88Britanski ambasador Matthew Field dodijelio je danas set IT opreme za pet institucija za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini, u okviru četvorogodišnjeg projekta podrške kojim UK nastoji pomoći unapređenje policijskih struktura u BiH. Oprema uključuje hardware i software komponente koje će podržati izgradnju standardizovane platforme za unošenje i analizu krim-obavještajnih podataka, u cilju efikasnog rješavanja istraga.

 

Više...

Brčko: Pritvor za osobu što je pucnjem iz automatske puške, iz vozila u pokretu, izazvao opću opasnost

  • Objavljeno u Brcko

policija svjetla 660x330Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH nadležni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor prema P.A. (36) zbog sumnje da je 13. aprila u naseljenom mjestu Gornji Brezik pucanjem iz automatske puške, iz vozila u pokretu, izazvao opću opasnost. Pored ovog i krivičnog djela nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, sumnja se da je P.A. počinio i nasilje u porodici, te je pritvoren zbog opasnosti da bi ga mogao ponoviti, ukoliko bi ostao na slobodi i uništiti ili sakriti dokaze važne za krivični postupak.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com