Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Četvrtak, 04 April 2019

Brčko: U toku proljetno uređenje

  • Objavljeno u Brcko

ure4Sa prvim sunčanim danima i ljepšim vremenskim prilikama službe koje rade na održavanju i čišćenju javnih i zelenih površina u Brčko distriktu započeli su sa poslovima njihovog uređenja. Već je krenulo košenje travnjaka i uređenje trajnica dok će se sa sadnjom prvog sezonskog cvijeća sačekati do početka maja mjeseca.

Više...

Džaferović: Da nije bilo Armije RBiH, danas ne bi bilo ni BiH

  • Objavljeno u BiH

dz66Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uveličao je danas obilježavanje manifestacije "Tešanjski dani otpora", kojom stanovnici tog grada tradicionalno obilježavaju 4. april - Dan otpora fašizmu u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992.-1995. godine.

 

Više...

Avdo Avdić o odluci Tužilaštva BiH u slučaju afere vrbovanja bh. građana

  • Objavljeno u BiH

avdoNovinar Žurnala Avdo Avdić u razgovoru za N1 prokomentarisao je odluku Tužilaštva Bosne i Hercegovine koje je jučer donijelo Naredbu o neprovođenju istrage protiv Mije Krešića, zamjenika ministra sigurnosti BiH, Mate Đakovića, novinara i Ivana Bandića, generalnog konzula Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini, Konzulat u Tuzli, a koji se spominju u okviru afere vrbovanja državljana BiH za obavještajni rad za potrebe Republike Hrvatske.

 

Više...

"Jadan i čemeran život, nikad više neće biti onog Vareša, k'o što je bilo"

  • Objavljeno u BiH

varPrije 75 godina, općina Vareš je oslobođena od fašista u 2.svjetskom ratu. Danas je u ovaj grad pristiglo nekoliko stotina antifašista sa prostora bivše Jugoslavije. U Varešu, bar na jedan dan drugačija slika. Inače, ovo je mjesto koje je napustilo stotine stanovnika u potrazi za boljim životom. Mladih nema, ulice su prazne, posla nema. Oni koji su ostali, nadaju se boljim danima.

Više...

Kako živi Bosna zasijana minama?

  • Objavljeno u BiH

min5544U svijetu se obilježava Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protivminskoj akciji. I 24 godine nakon završetka rata u Bosni i Hercegovini više od 1.000 kvadratnih kilometara kontaminirano je minama što je 2,2 posto u odnosu na cijelu površinu, a ta područja direktno ugrožavaju više od pola miliona bh. stanovnika, navode u Centru za uklanjanje mina BiH.

 

Više...

Prosinečki našao novog Zmaja: Zamjena za Pjanića protiv Finske?

  • Objavljeno u Sport

prosinecki1 1Nakon remija protiv Grka na Bilinom polju, selektor BiH Robert Prosinečki, osim žala za propuštenom velikom šansom da se dobije utakmice nakon dva gola prednosti, u posljednih pola sata utakmice dobio je “glavobolje” koje mora riješiti do duela s Fincima i Italijanima koji su na programu u junu.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com