Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Utorak, 09 April 2019

Ljudskost pobjeđuje (VIDEO)

  • Objavljeno u BiH

eabea919 33fa 4890 8ff5 d6720f7e5542 tv w408 r1Hasan Isić iz Maglaja je tokom 1992. godine, dok je mržnja među zaraćenim stranama nadvladavala razum, djevojčicu Danijelu te dječaka Adisa, koje je rat odvojio od roditelja, uspio spojiti s njihovim majkama i očevima.

 

 

Više...

Brčko: Tehnička škola u novoj školskoj godini upisat će 240 učenika u 12 odjeljenja

  • Objavljeno u Brcko

teh 642x336Ove godine na području Distrikta osnovnu školu završava 618 učenika, što je u posljednjih 20 godina najmanji broj svršenih osnovaca. Na osnovu ovog broja i potreba tržišta rada, a prema Prijedlogu odluke o broju upisa za upis u srednje škole koji je Vlada Brčko distrikta usvojila, u brčanske srednje škole će se u narednoj školskoj godini 2019/2020. u prve razrede upisati ukupno 36 odjeljenja, od čega 12 odjeljenja po 20 učenika u Tehničku školu.

 

 

Više...

Mamografski pregladi za ukupno 100 žena iz Brčkog

  • Objavljeno u Brcko

mamo0909Članovi i članice Udruženja Brčansko srce u saradnji sa Udruženjem „Think Pink-Zajedno smo jedno“ danas i sutra realizuju projekat “Dani zdravlja” u sklopu kojeg će biti obavljeni mamografski pregladi za ukupno 100 žena iz Brčko distrikta.

 

Više...

Šta traže radnici: Slobodan dan za praznike, neradni dan za državne i vjerske praznike u BiH...

  • Objavljeno u BiH

ka66Iz Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH (STBIH) premijeru Federacije Bosne i Hercegovine Fadilu Novaliću i predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću upućene su zvanične inicijative kojima se od premijera entiteta traži zakonsko reguliranje i provedba postojećih zakonskih rješenja kada je u pitanju pravo radnika u sektoru trgovine i uslužnih djelatnosti na slobodan dan za praznike.

 

 

Više...

Vlasnik firme u BiH najboljem radniku poklonio “audi” (VIDEO)

  • Objavljeno u BiH

semir koziVlasnik firme iz Sarajeva poklonio je “audi A8” automobil svom, kako je rekao, najboljem radniku, u znak zahvalnosti za sav posao koji je ovaj obavio. Malo je reći da je ovakav odnos gazde prema zaposlenom oduševio cijeli region, a ponajviše zatečenog Emraha, koji ovo očito nije očekivao.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com