Menu

Princ iz Eleja 550x50

IMG 9020

Nedjelja, 09 Juni 2019

U BiH sljedeće sedmice temperature zraka do 37 stepeni Celzijusa

  • Objavljeno u BiH

vrucina kupanje 696x456Jutros preovladava sunčano vrijeme, a u dijelu centralne i sjeverne Bosne ima više oblačnosti. Temperature zraka izmjerene osam sati iznosile su na Bjelašnici 11, u Bihaću, Bugojnu, Ivan Sedlu i na Sokocu 18, u Livnu, Sanskom Mostu i Zvorniku 19, Prijedoru, Sarajevu, Srebrenici i Tuzli 20, Banjoj Luci, Bijeljini i Neumu 21, Doboju i Grudma 22, Brčkom i Gradačcu 23, Mostaru i Trebinju 24 stepena.

 

 

Više...

Proljeće u gradu Brčko: Večeras predstava "Ay, Carmela“

  • Objavljeno u Brcko

preds 3"Ay, Carmela“ je priča o glumačkom i ljubavnom paru ( Carmeli i Paulinu), o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju streljati. Predstava je intimna i sentimentalna kronika sjećanja, te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.

 

 

Više...

Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u dijelu MZ Klanac

  • Objavljeno u Brcko

kom 1Prema zaključenom Ugovoru o izvođenju radova između Odjeljenja za komunalne poslove Vlade Brčko distrikta BiH i JP “Komunalno Brčko“ d.o.o. Brčko distrikt BiH, danas 06.06.2019. godine počeli su radovi na realizaciji projekta „Izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže u ulici fra Šimuna Filipovića“ u mjesnoj zajednici Klanac.

 

 

Više...

Sunovrat sistema: Milijardama u zdravstvu upravljaju doktori s 265 sati obuke koje je nemoguće zamijeniti

  • Objavljeno u BiH

ljekariNajveći akumulirani gubitak na kraju 2017. iskazao je SKB Mostar u iznosu od 72,9 mil. KM, uz prednjačenje i po akumuliranim ukupnim obavezama od 105 mil. Po akumuliranim obavezama slijede UKC Tuzla – 50,4 mil., UKC Sarajevo – 47,6 mil., KB Zenica – 24,4 mil., KB Dr. Safet Mujić – 16,4 mil., ŽB Dr. Fra Mihovil Sučić - Livno – 13,6 mil., OB Konjic – 10 mil. KM...

 

 

Više...

Glavi koordinatror Vlade Sead Šadić ugostio učesnike turnira veterana u malom fudbalu

  • Objavljeno u Brcko

sead sadic inf2018Glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Sead Šadić ugostio je danas u Gradskoj vijećnici takmičare turnira veterana u malom fudbalu koji se ovog vikenda održava u distriktu Brčko u okviru manifestacije „Susret sa Evropom“. Prijemu su prisustvovali organizatori turnira, predstavnici UG „Raja sa Ficibajera“, kao i predstavnici UG „Veteran“ sa Ficibajera, NK „Čelik“ (SR Njemačka) i UG “Bordo-bijeli veterani i prijatelji”(veterani FK „Sarajevo).

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com