Menu

DupleGige 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

Vodoravni GIF

Ponedjeljak, 11 Maj 2020

BiH na trećem mjestu po najboljoj epidemiološkoj slici nakon bugarske i albanije

  • Objavljeno u BiH

guuSedma Konferencija ministara za područje zdravstva na kojoj je razgovarano o epidemiološkoj slici u BiH, poduzetim mjerama zaštite i njihovim učincima, privatnim pošiljkama lijekova za pacijente u potrebi, statusu lijekova i drugom valu borbe protiv koronavirusa (psihosocijalnim aspektima borbe) održana je u organizaciji Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

 

Više...

Milorad Dodik na uljepšavanju

  • Objavljeno u BiH

dod frizU Republici Srpskoj od danas je na snazi novo ublažavanje mjera zabrane, koje su uvedene s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa. Među mjerama koje su ublažene je i otvaranje frizerskih salon.

 

 

Više...

Supervizor Scanlan: Brčko distrikt je primjer dobrog upravljanja i zajedničkog napora

  • Objavljeno u Brcko

 

Od 7. maja u Brčkom nema aktivnih slučajeva covida-19. Ovo je odlična vijest i potvrda da se velike stvari mogu postići kada se zajednica udruži radi zajedničkog cilja, izjavio je danas prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Michael Scanlan.

To je također i priznanje za izvanredan posao koji su obavile institucije Distrikta, policija, inspektorat, Crveni krst, volonteri i nevladine organizacije koje su neumorno radile na suzbijanju širenja virusa.

Brčko sada ulazi u novu fazu. Pandemija nije završena, ali ćemo se korak po korak vraćati normalnom životu.

Međutim, to znači i dalje strogo pridržavanje instrukcija i mjera koje donose nadležni.

Istovremeno, institucije i preduzeća moraju učiniti sve što je u njihovoj moći da osiguraju zdravlje i sigurnost svojih uposlenika, kao i klijenata kojima pružaju usluge.

Svi moraju raditi zajedno, a suradnja koju smo vidjeli posljednjih mjeseci – koja služi za primjer drugima – sada mora biti nastavljena snažnije nego ikada.

Supervizor je danas održao sastanak putem video-linka sa gradonačelnikom i dogradonačelnikom Brčkog, Sinišom Milićem i Antom Domićem te predsjedavajućim i dopredsjedavajućim Skupštine Distrikta, Esedom Kadrićem i Ivom Filipovićem.

Razgovarali su o dosadašnjem napretku u reformama te mogućim koracima kako bi se na siguran način fokus Distrikta ponovo usmjerio na inicijative iz oblasti dobre uprave, razvoja infrastrukture te rasta privatnog sektora.

Supervizor je pohvalio mjere na ublažavanju ekonomskih posljedica covida-19, te napredak postignut u maju kako bi se ovog ljeta mogao donijeti zakon o finansiranju udruženja i fondacija i uspostaviti registar primanja zaposlenih u javnom sektoru.

Također se nastavljaju aktivnosti na pripremnim koracima kako bi modernizacija Luke i rekonstrukcija mosta Brčko-Gunja mogli početi krajem ljeta ili početkom jeseni, u potpunosti poštujući epidemiološke sigurnosne smjernice i uslove na terenu.

Ovi rokovi predviđaju opipljive rezultate prije izbora, čime bi se stvorili uslovi za izbornu kampanju zasnovanu na konkretnim pitanjima, te otvorio put za daljnji napredak nakon izbora.

Kao i uvijek, međunarodna zajednica je spremna da pomogne i podrži iskrene reforme koje za cilj imaju dobrobit cijele zajednice, zaključio je supervizor.

Više...

Brčko: Spriječen značajan udar na privredu

  • Objavljeno u Brcko

kranMjerama Vlade i Skupštine u distriktu Brčko spriječen je značajniji udar na privredu, iako je od 11. marta, kada je proglašena opasnost od epidemije virusa korona, bez posla ostalo 265 lica, izjavio je Srni gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

 

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com