Menu

DupleGige 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

Vodoravni GIF

Četvrtak, 21 Maj 2020

EKSKLUZIVNO OTKRIĆE: Kako je nastala zastava sa ljiljanima Republike Bosne i Hercegovine

  • Objavljeno u BiH

ljilj"Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija 20. maja 1992. godine prihvatilo je aplikaciju Republike Bosne i Hercegovine za članstvo u UN-u i donijelo Rezoluciju 755. Dva dana kasnije, 22. maja 1992. godine, Generalna skupština UN-a usvojila  je Rezoluciju, čime je Republika Bosna i Hercegovina postala punopravna članica Ujedinjenih nacija. Istog dana, ispred zgrade UN-a podignuta je i prva zastava nezavisne Republike Bosne i Hercegovine, zajedno sa zastavama i druge dvije nove članice, Slovenije i Hrvatske", objavili su na službenoj stranici Fondacije Alije Izetbegovića uz ekskluzivnu priču i arhivske fotografije o nastanku prve zastave nezavisne i demokratske Bosne i Hercegovine.

 

Više...

Ukinuto vanredno stanje u Republici Srpskoj

  • Objavljeno u BiH

sk rsNarodna skupština Republike Srpske donijela je danas odluku o ukidanju vanrednog stanja u tom bh. entitetu što govori o sve boljoj epidemiološkoj situaciji i povratku ka normalnom načinu života.

Više...

Preminuo pisac Bekim Sejranović iz Brčkog

  • Objavljeno u Brcko

bekimIstaknuti bh. književnik i književni prevodilac Bekim Sejranović iz Brčkog preminuo je u 48. godini nakon kratke i teške bolesti, potvrdilo je Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ".

 

Više...

Fudbal i kokain

  • Objavljeno u Sport

fudddNi ostatak svijeta nije bio imun na probleme s drogom. U svlačionicama engleskih klubova početkom devedesetih bilo je problema s pivom i brzom hranom, ali isto tako se nije izbjegavao kokain.

 

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com