Menu

DupleGige 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

Vodoravni GIF

Petak, 22 Maj 2020

Boem koji je pisao guleći dušu surovom iskrenošću

  • Objavljeno u Brcko

bekim4Velika srca odustanu i uvijek odu prerano. Velika srca su veće mete, lakše ih je pogoditi, zato stanu ranije, a trebaju nam, jer smo sve samotniji, sve više je tijesno i mjesta na koja bismo mogli pobjeći polako isčezavaju, riječi su kojima se, između ostalog, oprostio pjesnik Marko Tomaš od svog kolege i prijatelja Bekima Sejranovića.

Više...

U subotu komemoracija Bekimu Sejranoviću iz Brčkog

  • Objavljeno u Brcko

bek8Povodom smrti književnika i prevodioca Bekima Sejranovića Bošnjačka zajednica kulture Preporod u Bosni i Hercegovini i organizacija Preporoda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine organizuju komemorativni skup u Domu kulture u subotu (23.5.) u 12.00.

 

 

Više...

U Brčkom otvorena 15. po redu Hifa Oil benzinska pumpa

  • Objavljeno u Brcko

 

– Hifa Oil, najuspješniji privatni distributer nafte i naftnih derivata u BiH, otvorila je svoju 15. po redu Hifa Oil – Euro Oil benzinsku pumpu u Brčkom. Nova benzinska pumpa nalazi se u centra grada, na adresi Banjalučka 54.
«Današnjim otvorenjem pumpe u Brčkom mi najavljujemo ranije planirani nastavak trenda širenja maloprodaje i u 2020. godini. Hifa Oil ni u teškim trenucima pandemije nije posustala. Ne samo da nismo otpustili niti jednog radnika, nego smo čak zaposlili nove ljude, iako se kao i čitav prirvredni sektor borimo sa teškom situacijom i
posljedicama pandemije», izjavio je Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave kompanije Hifa Oil.
Treba naglasiti da će u okviru redovne ponude i maloprodjani objekat u Brčkom imati najkvalitetnije dizel i benzin gorivo novog brenda visokih performansi – ISOMAX, kao i
popularnu kafu "TO GO", besplatnu Wi-Fi uslugu, te Euro – Market sa velikim izborom roba široke potrošnje.
Uz Brčko, Hifa Oil trenutno posjeduje benzinske pumpe u Sarajevu, Gračanici, Gradačcu, Maglaju, Doboju, Tesliću, Busovači, Banovićima, Rudom i Živinicama, kao i u Crnoj Gori –
Podgorici.
Iduće sedmice ova kompanija će otvoriti još dvije benzinske pumpe u Bijeljini. U toku godine planirano je otvaranje još nekoliko maloprodajnih objekata u Sarajevu i na
području Hercegovine, te u Crnoj Gori.

Energija koja pokreće!

 

 

 

Više...

SBB Brčko: Iskrene čestitke povodom ramazanskog Bajrama

  • Objavljeno u Brcko

 

U ime rukovodstva i članstva Organizacije Saveza za bolju budućnost BiH Brčko distrikta BiH i u svoje lično ime svim muslimanima upućujem iskrene čestitke povodom ramazanskog Bajrama sa željom da ga provedu u porodičnoj sreći i ozračju Allahove milosti, te da bajramske radosti podijelite sa prijateljima i komšijama.
Bajram je radost za dušu i srce, mubarek dan za sve muslimane i muslimanke koji se dijeli sa porodicom, rođacima, komšijama, prijateljima i svima koji poštuju islam. Na nama je da se pomažemo u dobru, širimo međusobnu ljubav i povjerenje.
Vjerujemo da će nas Bajram podsjetiti na važnost dobrih međuljudskih odnosa, međusobno poštovanje i uvažavanje, te potaknuti da činimo dobro posebno prema
nemoćnima. To će radost Bajrama učiniti još većom.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Više...

Ukinut policijski sat u Distriktu

  • Objavljeno u Brcko

Trg mladih Brcko7

Štab za zaštitu i spasavanje Brčko distrikta BiH, uvažavajući epidemiološku situaciju na teritoriji distrikta Brčko na dan 22.05.2020. godine, donio je Naredbu o stavljanju van snage Naredbe o zabrani kretanja, te je shodno tome od danas omogućeno kretanje licima i nakon 23 časa.

 

Više...

STUDEN Grupa: Podnijeta Inicijativa za što raniju realizaciju prvog projekta iz sveobuhvatne poslovne inicijative

  • Objavljeno u Brcko

 

Vanredno stanje i cjelokupna situacija u vezi sa koronavirusom usporile su aktivnosti započete na „Poslovnoj inicijativi za sveobuhvatno poboljšanje poslovnog ambijenta i standarda života u Brčko distriktu BiH“  STUDEN Grupe. Imajući u vidu negativne posljedice koje je pandemija COVID 19 ostavila na privredu u cijelom svijetu, pa tako i kod nas, STUDEN Grupa je zvanično predložila Vladi Brčko distrikta
BiH što raniju realizaciju prvog projekta iz predstavljene Poslovne inicijative.
„Poslije potpisivanja Memoranduma o razumijevanju i kreiranja akcionog plana 4. decembra 2019. godine između Vlade Brčko distrika BiH i STUDEN & CO Holdinga GmbH konkretizovane su pretpostavke za dalje faze realizacije. Definisani su i stručni timovi koji su nastavili sa radom, međutim ova kriza dovela je do zaustavljanja većine planiranih zajedničkih aktivnosti. Zbog toga smo predložili ubrzanu realizaciju barem
jednog od projekata iz Inicijative, za koji smatramo da može u veoma kratkom roku otvoriti nova radna mjesta i pokrenuti niz proizvodnih, logističkih i drugih privrednih aktivnosti u Brčko distriktu“ rekao je predsjednik Uprave STUDEN Holdinga Ilija Studen.
Prvi projekat u Poslovnoj inicijativi koja je predstavljena u junu 2019. godine odnosi se na privredni i geografski potencijal Brčko distrika BiH, zonu rada i industrije „Brod“.
Investicije samo na ovom projektu mogu da obezbjede posao za 220 osoba u periodu od nekoliko godina, uz ulaganja od preko 20 miliona KM.
„Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu STUDEN Grupe u uspješnim realizacijama velikih investicionih projekata, zona „Brod“ bi mogla da postane lokalni pokretač ekonomskog razvoja, ali i regionalno prepoznatljiv centar koji bi indukovao jačanje investicione klime u Brčko distriktu BiH. Brzina realizacije projekta će zavisiti od efikasnosti lokalnih vlasti za realizaciju strateških privrednih projekata“ rekao je Studen.
Prema podacima Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, od proglašavanja vanrednog stanja pa do 28. aprila 2020. godine, u Brčkom je bez posla ostalo 220 osoba.

Više...

Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom Ramazanskog bajrama

  • Objavljeno u Brcko

 

Svim sugrađankama i sugrađanima islamske vjeroispovijesti upućujemo iskrene čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama sa željom da ovaj veliki vjerski praznik provedete u radosti sa svojim najmilijima u porodičnom i prijateljskom zajedništvu.
Želimo vam da se i nakon završetka mjeseca posta i molitve duh blagdanskih dana nastavi uz mir, sreću i radost.
Bajram Šerif Mubarek Olsun!

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com