Menu

NetzaPet 550x50

SvejeLakokadsiultra 900x70

GIF BANER vodoravni

Subota, 23 Maj 2020

Mark Zuckerberg profitirao tokom pandemije, sada je bogatiji od Arnaulta i Buffeta

Direktor i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg napredovao je na Bloombergovoj listi milijardera, prelazeći bogataše poput Bernarda Arnaulta, generalnog direktora francuskog lanca luksuzne robe LVMH ili Warrena Buffetta, direktora kompanije Berkshire Hathaway.

Nakon što je i sam najavljivao da bi Facebook mogao profitirati od rada od kuće usljed pandemije koronavirusa, to se i desilo. Bloombergov index sada procjenjuje Zuckerbergovo bogatstvo na 87,8 milijardi dolara, dok Arnaultovo iznosi 81,1 milijardu dolara, a Buffettovo 68,9 milijardi dolara, prenosi Business Insider.markPrije godinu Bloombergova lista izgledala je drugačije. Zuckerbergovo bogatstvo u maju 2019. procijenjeno je na 72,5 milijardi dolara, Arnaultovo na 89,6 milijardi dolara i Buffetovo na 83,5 milijardi dolara.

 

 

Više...

FORMIRAN OSNOVNI ODBOR ZA BRČKO HUMANITARNE ORGANIZACIJE DOBROČINSTVO BIH

  • Objavljeno u Brcko

 

U Brčkom je održana osnivačka skupština Osnovnog odbora za Brčko Humanitarne organizacije „Dobročinstvo BiH“.
Za predsjednika brčanskog odbora ovog udruženja izabran je Miralem Muminović, profesor sociologije.

Već godinama se u Brčkom osjeća potreba za ozbiljnom humanitarnom organizacijom. Inicijativa za osnivanje Osnovnog odbora za Brčko udruženja „Dobročinstvo BiH“ došla je od počasnog predsjednika BZK Preporod Brčko Ćazima Suljevića. Formirali smo inicijativni odbor i napravili listu osoba za koje smo pretpostavili da će se rado odazvati pozivu za skupštinu. Ljudi s kojima smo kontaktirali naročito su lijepo reagirali na informaciju da je na čelu ovog udruženja prof.dr. Ćazim Hadžimejlić i to im je bila dovoljna garanacija da je riječ o plemenitoj ideji za koju se vrijedi angažirati – izjavio je Miralem Muminović predsjednik Osnovnog odbora Humanitarne organizacije „Dobročinstvo BiH“ za Brčko.

Muminović je kazao da će se u narednom periodu osnovati odbori ovog udruženja i u susjednim općinama, nakon čega će se formirati regionalni odbor čiji će centar biti u Brčkom, piše Fena.

Iako je cijela ova priča još u povoju, već smo realizovali jednu akciju. Ušli smo u 50 brčanskih domova i podijelili pakete koje su poslali prijatelji Udruženja iz Salzburga – kazao je Muminović.
On je izjavio da Humanitarna organizacija „Dobročinstvo BiH“ djeluje na području cijele Bosne i Hercegovine, u okviru 24 općinska odbora, te van njenih granica, a s ciljem pružanja pomoći ugroženom stanovništvu bez obzira na vjeru, rasu i naciju.

Riječ je o organizaciji čiji je zadatak materijalno pomaganje starim i iznemoglim osobama, siromašnim i nesposobnim licima, te radno sposobnima koji su ostali bez posla.

Među prioritetima udruženja je i stipendiranje siromašnih učenika i studenata, pomoć djeci bez roditelja i svim onima koji se nalaze u stanju potrebe, naglasio je Muminović.

Više...
Priključi se za RSS feed

Copyright (c) 2006-2020 portal InfoBrcko.com Sva prava zadržana. Sadržaji objavljeni na portalu InfoBrcko.com se mogu prenositi uz obavezno navođenje izvora i linka na orginalni tekst. info@infobrcko.com